Türk mobilya sektörünün önde gelen firmaları arasında yer alan Bürosan'ın, geride kalan 2011 yılında yüzde 53'lük bir büyüme gösterdiği bildirildi. Bürosan Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dilme, bir tarafta 'Arap Baharı', diğer tarafta da ekonomik krizle boğuşan Avrupa'ya rağmen önemli bir başarı yakaladıklarını söyledi.
 
Yakalanan büyüme rakamının tesadüf olmadığının altını çizen Dilme, büyümeyi doğru zamanda doğru yatırım ve doğru kararlar alarak gerçekleştirdiklerini belirterek, “Neredeyse her dönemde olduğu gibi geçen yıl da kriz çığırtkanlıkları yapanlar vardı. Buna rağmen yılı iyi ekonomik göstergelerle kapattık. 2012'nin de aynı güzellikte geçeceğine inanıyorum” dedi.
Türkiye'nin dünyanın birçok ülkesinde yaşanan sorunlara rağmen istikrarı ile dikkati çektiğini vurgulayan Dilme, bu istikrarın iş dünyasına da olumlu yansıdığını, doğru zamanda doğru kararlar alan firmalar için krizin teğet bile geçmediğini vurguladı. Dilme, Türk mobilya sektörünün dünyada yakaladığı ivmeye işaret ederek, “Türk mobilyacıları dünya sıralamasında ilk 20'ye girdi. Bununla yetinirsek yerimizde sayarız. Bizim hakkımız daha yukarılarda. Yakalanan siyasi ve ekonomik istikrarı paraya çevirmek için daha azla AR-GE, daha kaliteli ürün ve daha fazla ihracat hedefiyle yolumuza devam ediyoruz” yorumunda bulundu.
 
Bugün gelinen noktada sadece üretmenin yeterli olmadığını, rekabet ortamında en kaliteliyi üretmenin yanında pazarlama kanallarını da çok iyi kullanmak gerektiğini anlatan Dilme, açıklamasını da şöyle sürdürdü; “Dünyanın en kaliteli ürününü de üretseniz eğer bunu tanıtamıyor ve pazarlayamıyorsanız başarıyı yakalamak mümkün değil. Yani hem kaliteli üreteceğiz, hem de pazarlamasını bileceğiz. Rekabetin hızla arttığı küreselleşen dünyada firma olarak kendimizi sürekli yeniliyor. Sektörün dünyadaki ve Türkiye'deki gelişimini yakından takip ederek, stratejimizi ona göre belirliyoruz.”
 
Dilme, Türk mobilya sektörünün 350 milyar dolarlık hacme sahip olduğunu ve 5 kıtada 173 ülkeye ihracat yapıldığı bilgisini de vererek, Türk mobilyacıları olarak ihracat rakamlarını her geçen gün arttırmaya devam ettiklerini anlattı. İşsizliğin dünyada önemli bir sorun olduğu günümüzde mobilya sektörünün Türkiye'de 200 bine yakın kişiye doğrudan, 280 bin kişiye de dolaylı olarak istihdam sağladığına dikkat çeken Dilme, “Ayrıca sektör, ülkemizin 500 milyar dolarlık 2023 ihracat hedefinde sektörümüz yüzde 1.2'lik pay hedefleniyor” ifadesini kullandı.
Çin, ABD, İtalya, Almanya ve Japonya'nın sektörde öncü ülkeler ve Türkiye'nin en önemli rakipleri olduğunu vurgulayan Dilme, buna rağmen Türk mobilyacılarının hiçbir ülkeden çekinmediği gibi dünyanın her ülkesine en iyi malı gönderecek potansiyele sahip olduğunun altını çizdi. Bir dünya markası olma hedefiyle 39 yıl önce kurulan Bürosan'ın, Türk ofis mobilyaları sektöründeki itibarını kaliteye ve müşteride oluşturduğu güvene bağlayan Dilme, “Bürosan, cesur yatırımlar ve mevcut standartların üzerindeki, ürün ve hizmet kalitesi anlayışıyla küresel pazarda hak ettiği yeri aldı. Bürosan, dünyada yaşanan birçok küresel çalkantıya ve ekonomik daralmaya rağmen yurtiçinde ve yurtdışında önemli ve cesur adımlar atıp, birçok büyük projenin mimarı oldu. Bu sayede Bürosan, ülke ekonomisinin önemli dinamiklerinden biri olmuş ve birçok firmaya örnek teşkil ediyor” dedi.
Editör: Barış Köksal