1981 yılında küçük bir kuyumcu atölyesinde ticarete başlayan Haydar ve Ahmet Arıcan yıllar içerisinde kuyumculuk alanında büyümüş, şubeleşmeye başlamış ve şube sayılarını arttırarak otuz yılı aşkın bir süre bu sektörde faaliyet göstererek Mersin’in en güvenilir firmalarından biri olmuştur.

Gelişimini, girişimciliğini, hizmet kalitesini bu alanda kanıtlayan Arıcan’lar, 2000’Ii yılların başında iş yaşamındaki tecrübelerini ve markasının güvenilirliğini farklı sektörlere taşımaya karar verir.

İkinci kuşak aile fertlerinden İnşaat Mühendisi Onur Arıcan’ın eğitim hayatını tamamladıktan sonra aile şirketine katılmasıyla birlikte inşaat ve yapı sektöründe faaliyet göstermeye başlayan Arıcan Grup, Mersin’in en önemli noktalarında projeler yapan Arıcan inşaat ile sektöre giriş yaparak, kent estetiği açısından önemli birçok yapıya imza atmıştır ve yatırımcılarına her zaman kazandırmıştır ve kazandırmaya devam etmektedir.

Onursal Başkanlığı’nı Haydar Arıcan, Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Ahmet Arıcan’ın yaptığı Arıcan İnşaat’ta ikinci kuşak temsilcileri olan İnşaat Mühendisi Onur, İktisat ve Ekonomi Uzmanı İnci ve Mimar Burak Arıcan yönetim kademesinde görev almakta.



Projelerinin genelinin Yenişehir İlçesi bölgesinde yer aldığını ifade eden Arıcan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Arıcan, ‘Kentsel dönüşüm konusuna çok önem veriyoruz. İnsanların riskli yapılardan kurtulması, daha rahat, konforlu, yaşam standartları yüksek konutlarda yaşamalarını sağlamak amacıyla çalışmalar yapıyoruz. Dönüşümü kent estetiği açısından ve insanlarımızın depreme dayanıklı, sosyal alanları olan konutlara kavuşması açısından sosyal bir sorumluluk olarak görüyoruz’ dedi.

Arıcan son olarak, ‘Şu an devam eden projelerimizin yanı sıra önümüzdeki günlerde yapımına başlayacağımız, Mersin’in çehresini değiştirecek 4+1 konut projemiz ve şehrimizin merkezinde GMK Bulvarı üzerinde yapacağımız, bulunduğu bölgeye değer katacak iş merkezi projemizi çok yakın zamanda yatırımcılarımıza sunacağız. Yaptığımız işlerde farkımızı göstererek, dürüstlük ve güven ilkesinden ödün vermeden, kalite ve yenilikler ile ilerlemeye gayret ediyoruz’ dedi. 
 
Editör: Barış Köksal