Sizi tanıyabilir miyiz?

1995 yılında Hatay’da dünyaya geldim. İlk-orta ve lise eğitimimi Hatay’da tamamladım. Lisans eğitimim için Çağ Üniversitesi İşletme Bölümü’nü tercih ettim. Eğitim sürecim boyunca Isuzu Öztopraklar Mersin Plaza’nın da başında işimi de ihmal etmedim. Öztopraklar Group olarak Hatay ve Mersin’de çeşitli sektörlerde işlerimiz var. Mersin’de geçtiğimiz yaz KIA markasını bünyemize aldık. Ayrıca yıllarca basketbol oynadım. Türkiye’nin önemli kulüplerinden birine transferim gerçekleşecekken ciddi bir sakatlık yaşadım. Tenis ve mangal hobilerim. 


İş hayatına ne zaman nasıl başladınız?


İş hayatım orta okul yıllarında ailemizin işi olan otomotiv şirketimize gidip gelmem ile başladı. Babam şirketin her alanında çalışmamı sağladı. Yani servis bölümünde çalışmışlığım da vardır. Şirketler Grubumuzun Başkanı babam Vedi Bey’in hep öğütlediği ‘İşini bilmezsen başarılı olamazsın’ cümlesi hiçbir zaman aklımdan çıkmadı. Çocuk yaşlardan beri tecrübe kazanmamı sağladı diyebilirim.

Ailenizin iş hayatınıza katkısı oldu mu?


Elbette oldu. Biz bir aile şirketiyiz. Az önce yukarıda da belirttiğim gibi özellikle babamın üzerimde emeği ve katkısı çok oldu. Babam tam bir mentor. Annemi de es geçemeyeceğim, onun da büyük katkıları var. Eşim ise her zaman desteği ile beni motive ediyor. 

Şirketinizin mevcut yatırımları ve gelecek hedefleri nelerdir?

Öztopraklar Şirketler Grubu olarak otomotiv, yağ, gıda ve sanayi sektörlerinde faaliyetlerimiz var. Hatay’da Isuzu ve Karsan markalarının bayiliği ve servisi, Castrol Bölge Distribütörlüğü ve Cocacola Bölge Distribütörlüğü Mersin’de ise Isuzu ve KIA Bayiliği alanlarında şirketlerimiz var. Biz 30 yılı aşkın bir grubuz. Hedefler ve yatırımlar bitmez. Büyüyebileceğimiz ve gelişebileceğimiz alanlarda aksiyonlarımız devam edecektir. Mersin’de hedeflerimizin üzerinde bir yıl geçiriyoruz. Her zaman daha iyi sonuçlar için çalışmaya devam edeceğiz. 

Özellikle yeni yatırım alanları oluşturmak için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Yeni istihdam alanları oluşturarak mevcut sağladığımız istihdamın üzerine çıkıp daha fazla aileye iş imkanı sağlamak öncelikli hedeflerimizden. Bunun yanında ise sürekli yüksek hacimli işler yaparak ülke ekonomisine katkı sağlamak ve ülkemizin geleceğini oluştururken Öztopraklar olarak çorbada bizim de tuzumuz olsun istiyoruz. 

Sektörünüzün geleceği ve sizin sektöre kattığınız katma değeri değerlendirir misiniz?

Otomotivin geleceği dijital çağın paralelinde gidiyor. Her geçen gün teknolojinin imkanları doğrultusunda büyüyen ve gelişen bir sektör. Ulaşım ihtiyacının her geçen gün artmasına bağlı büyüyen bir sektörün temsilcisiyiz. O yüzden katma değeri yüksek bir sektör diyebilirim. 

Mersin’de KIA ve ISUZU Bayi olarak hizmet veriyoruz. KIA’yı henüz bünyemize katalı 2 yıl oldu. Açıldığımız günden bu yana Tece’de yer alan araç showroomumuzda kaliteli hizmet sunmaya ve en önemlisi de müşterilerimizin mağdur olmamaları adına adımlar attık. Bizden araç alan herkesi bünyemizden memnun bir şekilde uğurladık. Sattığımız araçların her zaman arkasında olduk. Bu da insanlara güven verdi. Sektörde güvenilir bir ticari kuruluş olmak bizlerin en büyük gurur kaynağıdır. 

İş hayatına yeni başlayan gençlere önerileriniz nelerdir?

Benim çok sevdiğim bir söz var. Hayal et, planla, harekete geç. Her gence bir hayalinin olmasını tavsiye ediyorum. Hayalini koruyup gerçekleşmesi için çalışmasını öneririm.  

Eklemek istediğiniz başka bir şey var mı?

Güney Koreli otomobil üreticisi KİA, ürettiği modeller, kalitesi ve tarzı ile hızla dünya pazarındaki alanını genişletiyor. Türkiye’de de çok sevilen ve tercih edilen bir marka. Bu anlamda kentimizi KIA ile buluşturmak bizler için gurur verici. KIA’nın çelik motor güvencesi ile Türkiye pazarında çok iyi bir yerde. Mersin’de otomotiv sektöründeki kalitemizin istikrarı malum. Çok kısa sürede aynı kaliteyi koruyarak KIA markasının bayrağını daha ileriye taşıma hedefindeyiz. Koşullar ne olursa olsun Mersin’e hizmet vermekten onur duyuyoruz. KIA’ya ait bütün modelleri bayimizde sergileyeceğiz. Kentimizde KIA’nın sevildiğini ve güven duyulduğunu biliyoruz. Elimizden gelen en iyi hizmeti sunarak, Mersinlilerin huzurlu ve güvenli seyahat etmesini sağlayacağız. Yıllarca elde ettiğimiz tecrübelerimizi, özgün tasarım ve donanımları kanıtlanmış KIA araçlarının satış ve servisinde de devam ettireceğiz. Bizler Öztoprak ailesi olarak Türkiye’deki en başarılı bayi olmak adına yola çıktık ve bunun da altına imzamızı atacağımıza eminiz. Bu ticari faaliyetimizin hayırlara vesile olmasını diliyoruz.
 

Editör: Barış Köksal