Öztopraklar Otomotiv hangi alanlarda hizmet veriyor?

Öztopraklar Otomotiv bir aile şirketidir. Babam Vedi Öztoprak tarafından kuruldu. Ağabeyim, 2 ablam ve ben şirketimizin çeşitli kademelerinde görev yapıyoruz. Hatay’da Isuzu’nun merkezi var. Mersin’de de yaklaşık 6 yıl önce plazamızı açtık. Ayrıca Hatay’da Castrol ve Cocacola’nın distribütörlüğü bulunmakta. Ailemizin yeni üyesi ise KİA oldu. Yine kendi plazamızda Mezitli ilçesinde hizmete açmanın heyecanı içerisindeyiz.  
Mersin’de kısa vadede büyüme gerçekleştiren bir şirket olarak göze çarpıyorsunuz? Bu konu hakkında düşünceleriniz nelerdir?
Evet, Bir büyüme gerçekleşti, bu doğru. Isuzu olarak öncesinde sadece satışlarımızı gerçekleştirdiğimiz küçük bir ofisimiz vardı. İçinde bulunduğumuz plazaya taşındık. Bayi ve servisi kurduk, satışımızı büyüttük, 2.el satışlarımıza başladık. Bu bize vizyon kattı. Hemen Plazamızla bitişik kendimize ait alana KİA’yı getiriyoruz. Mersin KİA’yı sevecek. Çünkü Türkiye KİA’yı seviyor. 

Kaynak: zirvedekiler.kim 

Öztopraklar Otomotiv olarak ISUZU'dan sonra KİA markasını da bünyenize kattınız. Bununla ilgili düşünceleriniz nelerdir?

Güney Koreli otomobil üreticisi KİA, ürettiği modeller, kalitesi ve tarzı ile hızla dünya pazarındaki alanını genişletiyor. Türkiye’de de çok sevilen ve tercih edilen bir marka. Bu anlamda kentimizi KIA ile buluşturmak bizler için gurur verici. KIA’nın çelik motor güvencesi ile Türkiye pazarında çok iyi bir yerde. Mersin’de otomotiv sektöründeki kalitemizin istikrarı malum. Çok kısa sürede aynı kaliteyi koruyarak KIA markasının bayrağını daha ileriye taşıma hedefindeyiz. Koşullar ne olursa olsun Mersin’e hizmet vermekten onur duyuyoruz. KIA’ya ait bütün modelleri bayimizde sergileyeceğiz. Kentimizde KIA’nın sevildiğini ve güven duyulduğunu biliyoruz. Elimizden gelen en iyi hizmeti sunarak, Mersinlilerin huzurlu ve güvenli seyahat etmesini sağlayacağız. Yıllarca elde ettiğimiz tecrübelerimizi, özgün tasarım ve donanımları kanıtlanmış KIA araçlarının satış ve servisinde de devam ettireceğiz. Bizler Öztoprak ailesi olarak Türkiye’deki en başarılı bayi olmak adına yola çıktık ve bunun da altına imzamızı atacağımıza eminiz. Bu ticari faaliyetimizin hayırlara vesile olmasını diliyoruz

Üyesi olduğunuz STK'lar hangileridir? Sektörde kendinizi geliştirmek için bugüne kadar ne gibi faaliyetlerde bulundunuz?

ÇUGİDER, MERSİNGİAD ve MODER’e üyeliklerim var. STK’lar kente ve sektörlere ışık tutan, sorunlarını dile getirip, çözümler için fikir üreten yapılardır. Bende Mersin’e ve sektörüme daha faydalı olabilmek adına bu değerli kuruluşlara üyeliklerimi uzun süredir yapıyorum. STK’ların gücüne inanan birisiyim.
 
Genç bir iş insanısınız. Öztopraklar Otomotiv markası ile ileriye dönük hedefleriniz nelerdir?

Öztopraklar’da hedefler bitmez. Sadece zamanını bekler. Bizlerde şirket olarak belirlediğimiz hedeflerimize ulaşmak için yoğun uğraşlar veriyoruz. Önümüzdeki süreç maalesef çok hedef büyütmek için uygun bir zemine sahip değil. Zorlu sürece rağmen uzun süredir hedeflerimizden birisi olan KİA’yı ertelemeden bu dönemde yatırım yaptık. Babamız Vedi Bey’in engin tecrübesi, bilgi birikimi sayesinde pandemi sürecinde yatırım yapan az şirketlerden birisi olduk. Bununla da gurur duyuyoruz.

Editör: Barış Köksal