Seçimlere Önder Ova’yı aday gösteren Yenilikçi Mühendisler Grubu’nun yönetim kadrosu ise, Bengi Şanlı, Reha Can Avar, Gökben Gökbulut,  Sami Erdoğan, Onur Altunorak, İsmail Geyik, Can Mert, gibi isimlerden oluşuyor. 

Yenilikçi Mühendisler Grubu temsilcileri benimsedikleri yönetim şekli ile ilgili düşüncelerini şu şekilde ifade ettiler;

“Yenilikçi Mühendisler Grubu olarak çağdaş ve demokratik bir toplumdan bahsedebilmenin önkoşulu, örgütlenme düzeyine yapılan vurgudur. Bu anlayışla, Oda - üye ilişkilerinin önemine inanan ve odamızın demokratik kurullarında, özgürce tartışmayı esas alan Şube Yönetim Kurulumuz ; üyelerimizin şube çalışmalarına ve mesleki etkinliklere katılımının artırılması için çaba gösterecektir. Kadın, öğrenci , işsiz, çalışan , emekli ,engelli üyelerimizin kendine özgü sorunları ve talepleri vardır. Bütün bu sorunların odamız kurullarında tartışılarak, projeler üretilmesi ve çözüm önerilerinin hayata geçirilmesi esastır. Üyelerimize yönelik eğitimler, mesleki, sosyal ve kültürel etkinlikler yeni çalışma döneminde de hedeflenmiştir. Mesleki uzmanlık alanlarımızla ilgili gelişmeler, ülkemizin ve kentimizin teknik ve bilimsel sorunları hakkında her türlü araştırma, inceleme, raporlama yapılarak sonuçları kitle iletişim araçları ile kamuoyunu bildirilecektir.. Bu şekilde Şube faaliyetlerimizi ve gündeme ilişkin Şube görüşümüzü üyelerimiz ve kamuoyu ile paylaşarak güncel konulardaki oda politikalarının halkla bütünleşmesini sağlayacağız .

Odanın kurumsal ilişkilerinde örgütsel bağımsızlık ilkesini göz önünde bulundurarak “Kamu ve meslektaş çıkarlarını korumak” hedefini zedeleyecek veya Şubemiz çalışma programlarından, Oda çalışma ilkelerinden ödün vermeye zorlayacak hiç bir bireysel ilişki içinde olmayacağız.

Yenilikçi Mühendisler Grubu olarak, kurum ve kuruluşlarla ilişkilerimizde, toplumsal yararı ve Oda ilkelerini gözeterek, ilkeli ve demokratik bir birliktelik anlayışı içerisinde olacağız. Kamu kurumu niteliğinde bir Meslek Kuruluşu olarak TMMOB Makina Mühendisleri Odası Mersin Şubesi, etkinlik alanımızda olan; Üniversite Rektörlükleri, Valilik, Kaymakamlık, Büyükşehir, Merkez İlçe, İlçe ve belde belediyeleri ile kurumsal ilişkilerimizi kamu yararı ve oda ilkelerimizi gözeterek geliştireceğiz. Meslek alanlarımızla ilgili konularda güvenli, sağlıklı, çevreye duyarlı ve yaşanabilir bir kent oluşturulmasında gerekli katkı ve desteği vereceğiz.

TMMOB Mersin İl koordinasyon kurulu (İKK) bütünlüğünü esas alarak, merkezi ya da yerel yönetimler tarafından gerçekleştirilen projeleri, meslek alanlarımızdan hareketle değerlendirecek, yanlışları eleştirecek, çözüm önerileri sunacak ve kamuoyu ile paylaşacağız. MMO’nın kent yaşamının içinde aktif bir şekilde var olması yönünde çalışmalarımızı geliştirerek sürdüreceğiz. İl ve İlçe Kent Konseylerinde Şubemizin temsilini sağlayacak, yerel yönetimlerin halk yararına yaptığı çalışmalarda yer alarak, Odamızın kamuoyunu bilgilendirme ve katkı verme görevini yerine getireceğiz.
Örgütlü gücünü üyesinden alan, doğamızın ,ülkemizin ve kentlerimizin talan edilmesine karşı insanca yaşam mücadelesinde ön saflarda duran, eksiklerini ve farklılıklarını renkleri olarak kabul eden , üyesine karşı sorumluluklarının bilincinde olan  , mesleki etik ve değerlerini geçmişten geleceğe titizlikle taşıyan , birlikte üretme birlikte karar alma mekanizmasının uygulanabileceği daha güçlü bir TMMOB , daha güçlü bir MMO ,daha güçlü bir Oda , daha güçlü bir Meslek Örgütü için gelin hep birlikte “ Yenilikçi Mühendisler Grubu “ çatısı altında birleşelim…”

Editör: Barış Köksal