www.cukurovaexpres.com / Özel Haber

Türkiye Genç İş Adamları Derneği Çukurova (TÜGİAD) 4. Olağan Genel Kurul Toplantısında Armağan Öner'in yürüttüğü başkanlık görevini Gül Akyürek devraldı. 

Toplantıya TÜGİAD Başkanı Rahmi Çuhacı, TÜGİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ali Yücelen, TÜGİAD Ege Şube Başkanı Hüseyin Canpolat, TÜGİAD Ankara Şube Başkanı Türker Naslı ve TÜGİAD Çukurova Üyeleri katıldı. 

Başkanlık görevini devrederken yaşadığı gururu ve duyduğu güveni dile getiren Öner, konuşmasında TÜGİAD'ın Mersin ve Çukurova bölgesinde saygın bir dernek olduğunun altını çizerek, ' 2011 yılında kurulan TÜGİAD Çukurova'nın kurduğumuz günden bu yana bölgedeki en etkili derneklerden biri olması için elimizden gelen her şeyi yaptık. Sadece Mersin değil, tüm Çukurova'yı ilgilendiren gerek sosyal, gerek ekonomik olsun bütün konulara müdahil olmaya çalıştık. Şuanda TÜGİAD Çukurova, Ticaret ve Sanayi Odaları'nın, İhracatçı Birliklerinin ve hatırı sayılır STK'ların fikrini aldığı ve birlikte çalışmak istediği bir dernek haline geldi' ifadelerini kullandı. 

Mersin'in Türkiye'nin bütününü en güzel temsil eden ve Anadolu'daki varlığımızın en güzel yansıması olduğunu belirten TÜGİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ali Yücelen ise, 'Şuanda Türkiye'deki üretimin neredeyse yüzde 70'i İstanbul havzasından yapılıyor ve hala eğitim için, iş için İstanbul'a göç devam ediyor. Türkiye, ekonomisini son olaylara kurban vermek istemiyorsa, bütün enerjisini ve gücünü Anadolu'ya verip, özellikle liman şehirlerinde başlayan bir hamle ortaya koymak zorundadır' dedi.

Başkanlık görevini devralan Gül Akyürek, 'Şahsıma duyduğunuz güven ve ilgiden dolayı beni bu göreve layık gören TÜGİAD Çukurova ailesine teşekkürlerimi sunuyorum. Herşeyden önce tek aday olmak benim için büyük bir onurdur. TÜGİAD'ın vizyonu Türk genç girişimcisinin dünyadaki sesi olmak ve dünyaya tanıtmaktır. Biz de Çukurova şube yönetimi olarak bölgemizi temsil etmek ve Türkiye'ye açılan yüzü olmak adına elimizden gelen gayreti göstereceğiz. TÜGİAD Çukurova olarak önümüzdeki süreçte çok önemli projelere imza atacağız' dedi.

TÜGİAD Çukurova Başkan Yardımcısı Soner Serttaş ise şunları ifade etti; 'TÜGİAD Çukurova, her geçen gün kendini geliştiren ve Mersin başta olmak üzere Çukurova bölgesinde aktif bir dernek haline geldi. TÜGİAD'ın genç girişimcilerin en önemli sesi haline gelmesinin gururunu yaşıyoruz. Yeni başkanımız ve Yönetim Kurulumuza önümüzdeki meşakatli görevlerinde başarılar diliyorum' dedi.

İşte yeni Yönetim Kurulu:

Gül Akyürek - Başkan
Soner Serttaş - Başkan Yardımcısı (Sayman)
Zeynep Şemsi Aysallar - Başkan Yardımcısı
Can Gazel - Başkan Yardımcısı
Fuat Cemaligil - Üye
Rasim Narin - Üye
Fırat Sarıbıyık - Üye
İlker Ovacıllı - Üye
Haluk İnanoğlu - Üye







Editör: Barış Köksal