Başkanlığını Cavidan Demirağ’ın yaptığı Girişimci İş Kadınları Derneği’nin genel kurulu öncesinde ‘protokol’ hazırlanarak haziran ayına kadar Demirağ’ın başkanlık görevini üyelerden istediğini daha önce yaptığımız haberde yayınlamıştık..
 
Üstelik hazırlanan protokolün resimlerini de haberimizde sizlerle paylaşmış, kimlerin imza attığını da duyurmuştuk..
 
Haberimizin yayınlandığı gün GİŞKAD’da öyle bir mail trafiği yaşandı ki; akıllara zarar.. Önce diğer başkan adayı Canan Sunay bir mail yollayarak mevcut yönetimi eleştirdi, sonra Cavidan Demirağ başkanlığa aday olmayacağını açıkladı..
 
‘DEĞERLİ ARKADAŞLARIM DİYEMİYORUM’
Ama en sert tepki ALDO Grup Yönetim Kurulu Üyesi titriyle GİŞKAD üyesi Ruken Doğan Uzunadam’dan geldi..

‘Değerli Arkadaşlarımla başlamak istedim ama böyle bir ortam kalmadı malesef derneğimizde’ diyerek derneğin değersizleştiğini ima eden Ruken Doğan Uzunadam, daha sonra www.cukurovaexpres.com’da yayınlanan haberi kastederek, ‘Paylaşılamayanın ne olduğunuda anlayamadım maalesef. Mersin in önde gelen iş kadınlarının bu çirkin ithamlarla mailleşmesi basına verilmesi tam bir rezalet ve utanç duyulacak bir durumdur. Cavidan Hanımı beğen sekte beğenme sekte bu kadar çirkinliği hak ettiğini düşünmüyorum. Önce teşekkür edip sonra yerin dibine sokulmaz. Madem çok iyi dernekçilik ve iş biliyorsunuz niye her karara imza atıyorsunuz. Cavidan hanım her şeyi silah zoruyla mı yaptır dı?’ dedi.
 
‘BU ÇİRKİNLİKLE SİZLERLE ÇALIŞMAYIZ’
Giderek sertleşen mailde istifa sinyali veren Ruken Doğan Uzunadam, ‘Zamanında itiraz etseydiniz. Şimdi herkes öyle yada böyle çirkinlikle Cavidan hanım ın ayrılmasını sağladı da, siz sanıyormusunuz ki biz bu çirkinlikle yeni dönemde sizlerle omuz omuza çalışırız. Bu nasıl mantık anlamadım. İthamlarla, yalanlarla, haksız suçlamalarla başkanlıktan vazgeçirip başkan ve yönetim kurulunda olacak arkadaşlara sesleniyorum, yarın kimin yüzüne bu mailden sonra bakacaksınız. Biz Cavidan hanımı kırmadan üzmeden kendisine zaten Yüksek İştişare Kurulu Görevini önerdik ve kabul etti’ dedi.
 
‘REZİLLİKLERİNİZ YÜZÜNDEN’
Ruken Doğan Uzunadam, mailin son paragrafında artık sertlikten çıkıp GİŞKAD üyelerine hakarete varan eleştirilerde bulunuyor ve ‘bu rezaletler arasında daha fazla adımın anılmaması için kurucu üyesi olduğum ve her zaman sükunetle uyumla çalışmaya çabaladığım derneğimden bu rezillikleriniz yüzünden ayrılıyorum. İstifa mektubumu da yeni başkanınıza bizzat göndereceğim’ diyerek dernekten istifa ettiğini söylüyor..
 
Bu mailin ardından Ruken Doğan Uzunadam ile görüşen muhabirimiz ‘Elimize geçen mailde istifa ettiğinizi söylüyorsunuz, fakat yapılan genel kurulda yönetime girdiniz.. İstifa ettiniz mi; yoksa halen yönetimde misiniz.?’ diye sordu..
 
Ruken Doğan Uzunadam ise mailleri Cavidan Demirağ ile ilgili atılan maile istinaden, Demirağ’a destek olmak amacıyla yolladığını, GİŞKAD’dan istifa etmediğini, eğer Cavidan Demirağ başkanlığa seçilmeseydi dernekten istifa edeceğini söyledi..  
Editör: Barış Köksal