www.cukurovaexpres.com / Özel haber

Erken yerel seçim konusunda partiler fikir birliğine varınca Mersin’de de siyasi çalışmalar hızlandı.. Özellikle Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmak isteyen CHP, MHP ve AK Parti, merkez ilçe belediyeleri için ise farklı arayıştalar..

Mersin’de bir partinin telefon ve yüz yüze yürüttüğü çalışmalar ile ‘gençlerden kimi aday yapabiliriz.?’ diye kamuoyu araştırması yaptığı ve yapılan çalışmalar sonrasında bazı isimlerin öne çıktığı ifade ediliyor..

Bu isimler içerisinde daha önce siyasete karışmış isimler de bulunurken, daha önce hiç siyaset yapmamış isimlerin de olduğu öğrenildi.. Özellikle Mezitli ve Yenişehir gibi ilçelerde Belediye Başkan Adayı olabilecek isimlerin genç, dinamik ve kent tarafından özümsenebilecek kişiler olmasını isteyen parti yöneticilerinin yaptığı araştırmalar sonrasında hazırlanan dosyaya Cenk Cenkçimenoğlu, Alper Gürsoy, Ahmet Serttaş, Murat Altındere, Aytekin Uğur ve Cihad Gündoğar’ın isimlerinin yer aldığı öğrenildi.. Bu isimlerin yanı sıra '4' ismin daha bu dosyaya girdiği alınan bilgiler arasında..

Adı geçen isimlerin bilgisi dışında gerçekleştirilen kamuoyu yoklamasının neticesinde alınan sonuçların genel merkeze iletileceği ifade ediliyor..

Editör: Barış Köksal