Oria Clinic’te ameliyatsız yüz gençleştirme olarak bilinen fokus ultrason (High Intensity Focused Ultrasound), alanında uzman estetisyenler tarafından uygulanıyor. Bıçak altına yatmadan gençleşmek isteyenlerin beklentilerini fazlasıyla karşılayabilecek çok etkili bir yüz gençleştirme ve germe yöntem olan fokus ulrtason’un fiyatları, cerrahi operasyonlarla cilt germe ve gençleştirme fiyatları ile karşılaştırıldığında çok düşük maliyetlere denk geldiğini söyleyebiliriz…

Fokus Ultrason (HIFU) Nedir?

Fokus Ultrason, kontrollü doku hasarı yaratmak için yüksek yoğunluklu ses dalgalarından faydalanarak tam hedeflenen (odaklı ultrason olarak adlandırılmasının en önemli nedeni budur) derinlikteki doku üzerine yüksek ısı uygular. 

Cilt altı derin doku üzerinde ölçülü, milimetrik aralıklar oluşturulan yanık alanları onarmak için harekete geçen hücreler, kolajen üretmeye başlar. Bedenin kendi kendini onarmak üzere kullandığı protein hücresi kolajen, cildin gençlik kaynağıdır. Yaş ilerledikçe vücutta kolajen üretimi azaldığı için, normal seyrinde kendi kendini yenileyen cilt, kolajen yetmezliği sebebiyle bu yenileme ve onarma yeteneğini kaybetmeye başlar. Derin dokuda başlayan yaşlanma, zamanla cildin yüzeyinde gevşeme, sarkma, kırışıklık, solgun ve mat bir ten rengi, lekeler olarak görünür hale gelir. 

Emre Kuren Ramazan Bayramı’nı kutladı Emre Kuren Ramazan Bayramı’nı kutladı

Fokuslu ultrasound uygulaması, cilt yüzeyine etki etmeden direkt olarak odaklandığı derinlikte kolajen üretimini tetikleyerek, yaşlanmanın etkilerini tersine çeviren bir süreç başlatır. Uyarılan kolajen üretimi sayesinde 3 ile 6 ay arasında değişen bir zaman zarfında cildiniz, derinden başlayan onarmanın etkisiyle gençleşir, gerginleşir. 

Fokus ultrason uygulamasının cilt üzerindeki etkilerini sıralamak gerekirse; 
•Kolajen üretimini tetikleyerek cilt yaşını gençleştirir.
•Bağ dokuyu onardığı için cildin elastikiyet yeteneğini artar.
•Cildi sıkılaştırır, daha ışıltılı bir görünüm elde etmemizi sağlar.
•Kan dolaşımı rahatladığı için daha canlı bir ten rengine kavuşturur.

Ameliyatsız yüz gençleştirme yöntemleri arasında en etkili uygulamaların başında gelen HIFU tek seanslık bir uygulamadır. İleri yaştaki ciltler üzerinde harika sonuçlar elde etmeyi sağladığı için bilhassa bıçak altına yatmaktan çekinen hastalarımız üzerinde güvenle kullandığımız, sonuç odaklı, etkili bir yöntemdir. Cilt gençleştirme yöntemi olması dolayısıyla otuzlu yaşlardan itibaren tercih edilebilmesi önerilir. Gerekli olduğu düşünülürse bir, bir buçuk yıl aradan sonra, sonuçların yüze tamamen oturmasının ardından işlem tekrarlanabilir. Fokus ultrason, diğer cilt bakımı ve gençleştirme yöntemleri ile kombine edilmeye son derece uygundur. 

•Seans süresi 45 dakika ile 1 saat arasındadır.
•İğne batmasına benzer hafif bir acı hissi duyulabilir. 

Fokus ultrasonun cilt gençleştirmedeki üstün başarısının sebebi; uygulama bölgesinin ihtiyaçlarına göre farklı derinliklere odaklanabilmesini sağlayan 2,5 milimetrelik, 3 ve 4,5 milimetrelik olmak üzere üç ayrı başlıkla çalışıyor olmasıdır diyebiliriz. Böylece çok derin dokular üzerinde etkili olabiliyor ve sadece odaklandığı dokuyu hasarlayıp cildin yüzeyine zarar  vermediği gibi deri altındaki odağı dışında kalan dokuları da pas geçip, fokuslandığı milimetredeki dokuya ulaşıyor. 

Fokus Ultrason (HIFU) ile Yüz Gençleştirme

Medikal estetik uygulamalar bu kadar gelişmeden önce yüz gençleştirme için tek yol estetik cerrahisinden yardım almaktı. Fokus ultrason, cilt gençleştirmede cerrahi operasyonlarla elde edilebilecek derecede bir gençleşme, sıkılaşma ve toparlamayı neştersiz, kesisiz elde etmemizi sağladı.
Estetik cerrahisi ya da dolgu işlemlerinden en büyük farkı, cildin kendi kendini onarma özelliğini harekete geçirerek doğal bir şekilde gençleşme sağlaması. Doğallığın giderek daha popüler ve yaygın güzellik anlayışı haline gelmesi de kadınları fokus ultrason gibi yöntemlere daha fazla yöneltti diyebiliriz.


 

Editör: Barış Köksal