Adnan Menderes Bulvarı trafiğe kapatıldı, esnaf çıldırdı..
 
Trilyonluk yatırımların bulunduğu Marina başta olmak üzere sahildeki esnaf kan ağlıyor.. Sadece sahil mi; sahil ile GMK Bulvarı arasındaki evlere giriş çıkış neredeyse imkansız, esnafa gitmek ise mümkün değil.. GMK Bulvarı’nı sahile bağlayan bütün yollar da kapanınca evine gitmek isteyen vatandaş bile arabasını GMK Bulvarı üzerine bırakmak zorunda kaldı..
 
Böylesine saçma bir uygulama da haliyle esnafı çileden çıkardı.. Organizasyonun Akdeniz Oyunları ile ilgisi olduğu bilgisini alan esnaf avukatları aracılığıyla Valiliği dilekçe yağmuruna tutarak, ‘Mersin Marina AVM’nin üzerinde bulunduğu Adnan Menderes Bulvarı’nın Akdeniz Oyunları programı kapsamında, 23-24-25 Mayıs tarihlerinde, İl Özel İdaresi Başkanlığı kararı ile araç trafiğine kapatıldığı bildirilmiştir. Özellikle bu yıl Mersin’de ilk defa havaların ısındığı hafta sonunda, Adnan Menderes Bulvarı’nın trafiğe kapatılması, müvekkilimin işyerinin de bulunduğu Mersin Marina AVM’deki işyerleri için büyük maddi kazanç kaybına yol çacaktır’ şeklinde ifadeler kullandı.
 
Dilekçelerde Mersin Marina AVM’deki işyerlerine ulaşılmasının imkansız hale getirildiği, GMK Bulvarı üzerinde araç park imkanının bulunmadığı, kendierine haber dahi verilmeden yapılan bu uygulamadan dolayı işletmelerin büyük maddi kayıpları olduğu ifade edildi.. Dilekçelerde ayrıca ticaret yapan firmaların haksız şekilde satış yapmalarının ve kar elde etmelerinin engellenmesi, Anayasada ve yasalarda sayılan temel hak ve hürriyetlerden olan ekonomik özgürlüklerin kısıtlanması anlamına geldiği belirtildi..
 
Son olarak Adnan Menderes Bulvarı’nın trafiğe kapatılmasına itiraz ettiklerini kaydeden esnaflar, bu karara itiraz ettiklerini bu kararın kaldırılması yahut bu nedenle işletmelerin uğrayacağı zararın giderilmesi istendi..
Editör: Barış Köksal