Erka Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Güray Kuru, Mersin Girişimci İşadamları Derneği tarafından düzenlenen Güney ve Güneydoğu Genç İş Adamları Federasyonu (GİAF) Vizyon toplantısının katılımcılara büyük katkı sunduğunu belirterek, 'Bizler artık gelenekselleşmiş iş hayatının dışına çıkarak yenilikçi yaklaşımlar sergilemek zorundayız. Bu manada özellikle bu toplantıya katılan konuşmacıların vurgu yaptığı yüksek teknoloji ürünlerinin üretimi ve ihracatı noktasında ülkemizin gelişim göstermesi gerekiyor. Biz 100 KG / TL ihracat yaparken aldığımız ürünün ortalaması ise 1 KG / TL. Böyle olunca da ihracat ve ithalat rakamlarımız arasında uçurum ortaya çıkıyor' dedi.

PROJE YARIŞMALARI YAPILMALI

'Bugün Türkiye'nin yüksek teknoloji ürün ihracatı yüzde 3.5. TÜİK'in açıkladığı bu rakamları da göz önünde bulundurursak, sattığımız ürün değeri ile aldığımız ürün değeri arasında oldukça önemli bir değer aralığı oluşuyor' diyerek sözlerini sürdüren Güray Kuru, 'Bu anlamda gençlerimizin yüksek teknoloji ürün icadına ve bu ürünlerin geliştirilmesi için inavasyon çalışmalarına yönlendirilmesi gerekiyor. Gerekirse Türkiye'deki bütün üniversitelerde ödüllü proje yarışmaları yapılmalı ve buradan çıkacak icatlar üretilmeli' dedi.

İZOL'A TEŞEKKÜR

Güray Kuru son olarak, böylesine önemli bir toplantıya İstanbul gibi büyük şehirlerde en az 2 - 3 Bin dolar vermeden katılanamayacağını hatırlatarak, 'Bu önemli toplantıyı Mersin'de Mersin GİAD derneğimizin ev sahipliğinde düzenleyen GİAF Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İzol ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederim' dedi.

Editör: Barış Köksal