Genç MÜSİAD geçtiğimiz günlerde muhteşem bir etkinlikle Türkiye'nin 81 ilinden gelen üyelerini Mersin'de ağırladı. Her 3 ayda bir farklı bir şehirde gerçekleştirilen Genç MÜSİAD  Genel İdare Kurulu Toplantısı bu kez Mersin'de yapılarak gerek ticari, gerek kaynaşma, gerekse tanıtım açısından olumlu izler bıraktı.

Türkiye'nin en büyük STK yapılanmalarından biri olan Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) genç üyelerinin önünü açmaya devam ediyor. Türkiye'de ticari potansiyeli en yüksek iş insanlarından oluşan bir topluluk olan MÜSİAD ve Genç MÜSİAD, pandemi döneminde ara verdikleri etkinliklere kaldığı yerden devam ederek vizyoner çalışmalarına başladı. MÜSİAD Mersin Şube Başkanı Serdar Yıldızgörer ve Genç MÜSİAD Mersin Şube Başkanı Mustafa Işık 47. Genel İdare Kurulu Toplantısının Mersin'de yapılmasına mihmandarlık ederek hem kentin tanıtımına hem de Mersin'deki üyelerin ticari gelişimlerine önemli ölçüde katkı sağladı. 


MÜSİAD örnek alınmalıdır...


Mersin'de birçok STK var... Fakat son yıllarda bu STK'lar durağan bir yapıya büründü. Bu duruma pandemi gibi önemli bir etken neden olsa da MÜSİAD'ın yeniden geri dönüşü muhteşem oldu. MÜSİAD üyelerini her zaman koruyan, sahiplenici ve üyelerini her daim eğitebilen bir yapıya sahip. BN Otel'de gerçekleştirilen toplantıda Genç MÜSİAD üyelerinin uyumunu bir kez daha gördük. Bu anlamda MÜSİAD'ın ve Genç MÜSİAD'ın yanan meşalesi her zaman örnek alınmalıdır. 


Yıldızgörer ve Işık faktörü...


Göreve geldiği günden bu yana işinden fedakarlık ederek Mersin MÜSİAD'ın çalışmaları için büyük bir seferberlik ortaya koyan Serdar Yıldızgörer, şimdi de gençlerin önünü açma noktasında önemli işlere imza atıyor. Geçtiğimiz yıl Metin Tümen’den devraldığı bayrağı titizlikle taşıyan bir diğer başkan ise Mustafa Işık… O da büyüklerinden aldığı görevi özverili bir şekilde yürütme gayreti içerisinde… Bu iki başkanın bakış açısıyla yönetilen bir MERSİN MÜSİAD var. İkisi de işinde ayrı ayrı başarıyı yakalamış, kentin genel yapısını çok iyi tanıyan, genel merkez tarafından da takdir gören, uyum içerisinde kentin dinamik isimlerinden… Hal böyle olunca MÜSİAD gençliği vizyoner bir yapıya bürünüyor. 


Yapılan etkinliğe kent protokolü de yoğun ilgi gösterdi. 2 günlük bir kamp havasında geçen etkinlik, Mersin’in tanıtımı noktasında da büyük öneme sahip. Diğer STK’ların da kentimizi bu denli etkinliklerle yerli ve yabancı yatırımcılara tanıtması gerekiyor. Bu etkinliğin Mersin’de yapılmasını sağlayan Yıldızgörer ve Işık başkana, Genç MÜSİAD Genel Başkanı Yunus Furkan Akbal’a teşekkür ediyorum. Sadece ticari çıkar elde etmek için değil, gençlerin önüne fener olmak ve daima ileri mottosunu aşılamak için yoğun bir çaba gösteriyorlar. Mersin’in bu iki isim gibi genç dinamiklere her zaman ihtiyacı var.


 

Editör: Barış Köksal