Siyasi arena iyice hızlandı..

Mersin'de de hemen hemen her gün siyasetle ilgisi olsun olmasın birilerinin isimleri aday adayı ya da aday olarak zikrediliyor.. Bu isimlerin içerisinde ise genç isimler dikkat çekiyor..

Murat Altındere, Cenk Cenkçimenoğlu, Alper Gürsoy, Aziz Ayyıldız, Tufan Ballı, İlhan Çokgün gibi isimler bunlardan sadece bir kaçı..

Bu isimler genel anlamda siyasete yatkın, fakat aday adayı olarak meydana çıkmayan isimler.. Belki bulundukları konumdan dolayı belki de yaşlarından dolayı tam olarak siyaset yapmıyorlar.. Fakat ciddi teklifler geldiğinde ve en önemlisi ise aday gösterileceklerinden emin olduklarında inanıyorum ki üzerlerine parti gömleklerini giyip sokağa ineceklerdir..

Hepsinin siyasi görüşleri farklı faklı.. Ama özellikle alt birim belediyelerde; yenilikçi, genç ve pratik zekaya sahip bu tarz isimlere ihtiyaç var.. 

Mersin bu güne kadar hep siyasi çekişmelerden dolayı kaybetti.. Siyasetin içerisindeki girdabın bu tarz isimlere arena bırakmamasından dolayı kaybetti.. Göreve getirilen isimlere bir bakın; içlerinde belediyeciliği çok iyi bilen ve yürüten bir kaç isim olduğu gibi sadece ve sadece parti politikalarından dolayı başımıza dikilen ne kadar insan var.!

Mersinli artık sadece parti politikalarından dolayı değil; gerçekten Mersin'i düşünen ve kente bir şeyler katabilecek adaylar görmek istiyor karşısında.. 

Kısacası; kötünün iyisini seçmek değil, iyilerin içerisinde tercih yapmak istiyor.!
Editör: Barış Köksal