Dt. Sevi yazısında şu ifadelere yer verdi;


Şeffaf plak uygulaması, diş çapraşıklığı problemi olan hastalara uygulanan bir tedavi yöntemidir. Ayrıca şeffaf plaklar, porselen diş telleri için alternatif olarak geliştirilen apareyler olarak bilinmektedir. Şeffaf plak tedavisi belli düzeydeki çapraşık dişlerin tedavisi için kullanılmaktadır.

Şeffaf plak kullanımı diğer tedavi yöntemlerine göre oldukça kolay bir tekniktir. Son dönemlerde gelişen teknoloji ile beraber birçok ortodonti hastasının tercihi haline gelmiştir. Tercih edilmesinin en büyük etkenleri estetik duruşu ve takılıp çıkarılabilir olmasıdır. Şeffaf plak kullanımı sırasında ağız bakımınıza iki kat daha fazla dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu konuda dikkat edilmesi gereken en önemli husus, şeffaf plaklar bir günde ortalama 20 ile 22 saat arasında takılı olması gerekmektedir.

Şeffaf plak tedavisi için yapılan tetkiklerden sonra ağız, çene ve diş yapısının ortodonti tedavisine uygun olması gerekmektedir. Dişlerin arasında kalan boşlukların büyük olmaması ve çene kemiklerinde gömülü dişlerin olmaması şeffaf plak tedavisi için oldukça önemlidir.

Şeffaf plak kullanımında çay ve kahve tüketimi plakları renklendirebilir. Sigara kullanımı plakları sarartabilir ancak plaklar 15 günde 1 değişeceği için günlük hayatınızı ve yaşam tarzınızı etkilemeden temiz plaklarla tedavi devam edecektir. Plakların bakımı her sabah ve akşam ılık suyun altında diş fırçasıyla kolay bir şekilde temizleyebilirsiniz.

Şeffaf Plak tedavisinin neden bu kadar çok tercih edildiğini birlikte inceleyelim mi?
•    Günümüzde her yaştan bireyin estetik açıdan kendisiyle ilgilenmesi kaçınılmazdır. Özellikle çocukların ve genç neslin diş telleri takarak istenmeyen ve psikolojilerini bozan hitaplar ile çağrılmasının önüne geçmesine yardımcı olur.
•    Dışarıdan bakıldığında fark edilememesi estetik açısından bize artı kazandıran önemli bir etkendir.
•    Tedavi sırasında herhangi bir acı, ağrı ya da sızı ile karşılaşılmıyor olması bu kadar dişçi korkusu yaşayan bireyler için güzel bir teknik olduğunun göstergesidir.
•    Tedavi başlangıcının kısalması ve güzel gülüşlere en yakın sürede kavuşulması da artı bir nedendir.
•    Tedavi süresinde diş yapısının nasıl olacağının dijital ortamlar üzerinden an ve an takip edebilirsiniz.
•    Estetiksel ortodonti tedavi olması %100 bio malzeme olmasından kaynaklı ağız ve diş yapısını kesinlikle bozmaması en önemli güven unsurudur.
•    Tedavi süresince peltek konuşmalara sebebiyet vermemesi, konuşmanızı etkilememesi ve günlük hayatımıza kısa sürede adapte olması vazgeçilmez tercihlerden biridir.

Diğer tedavilere göre  Şeffaf plak tedavisinin sistemi süreci kolaylaştırdığı, kısalttığı ve en önemlisi diş  estetiği sağladığı görülmektedir. Bu da doktor için zamandan tasarruf, hasta için de konforlu ve daha hesaplı bir tedavi anlamına gelmektedir. Güzel ve estetik gülüşlere bir an önce sahip olmak için lütfen en kısa sürede diş hekiminizden detaylı bilgi almanızı tavsiye ediyoruz.Sağlıklı günler dileriz.

Editör: Barış Köksal