Lütfi Elvan’ın her zaman olduğu gibi bu gün de yanında olduklarını belirten MERYAD Başkanı Coşkun Doğmuş, “Sn. Elvan Mersin için siyaset üstü bir değerdir” dedi.

Mersin Yatırımcı İş İnsanları Derneği Başkanı Coşkun Doğmuş, Lütfi Elvan ile ilgili düşüncelerini şu şekilde sürdürdü;

“Sayın Bakanımız Lütfi ELVAN, Mersin için siyaset üstü bir değerdir. Son günlerde Hazine ve Maliye Bakanımız Lütfi ELVAN‘ı oldukça üzdüğünü bildiğim çeşitli haberler kamuoyunda yer almaktadır. Tüm Türkiye’nin dürüst kişiliği ve çalışkanlığı ile bildiği ve takdir ettiği Lütfi ELVAN, Mersin ‘e geldiğinden bu güne kadar, Mersin için elzem olan ve 30 yıldır konuşulup bir türlü hayata geçirilmeyen merkezi hükümet bütçeli tüm yatırımları başlatmış olup, bu yatırımların bir kısmı bitirilmiş, bir kısmında sona gelinmiş, bir kısmı da devam etmektedir.

Bunları örneklemek gerekirse 30 yıldır konuştuğumuz Pamuklu Barajı bitirilmiş ve su tutmaya başlamıştır. Mersin – Tarsus ‘un kuzeyinde bulunan tarım arazilerinin tamamının sulamasını ve Mersin ‘in merkezinin su ihtiyacını karşılayacak olan Pamuklu Barajı 2 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanmıştır. Bununla beraber Mersin de irili ufaklı 8 baraj ve göletin yapımı da tamamlanmıştır. 

8 Turizm geliştirme bölgesinin tüm altyapı çalışmaları Sayın Lütfi ELVAN ‘ın çabalarıyla bitirilmiştir. Başlangıçta Mersin – Antalya yolu 2 tünel ve 3 viyadükten ibaret bir yol iken bu gün 28 tünel ve 36 viyadük ile sayın Lütfi ELVAN ’ın  Ulaştırma Bakanlığı döneminde yeniden projelendirilmiş ve yapımına hız verilmiş, yolun Mersin tarafında çok az bir kısım kalmış olup bu kısımda 2022 yılı sonuna tamamlanması planlanmıştır. Yolun Antalya tarafında kalan ve 2004 yılından bu yana kazma vurulmayan 28 Km’lik kısmının yapımı için Sayın Lütfi ELVAN ‘ın büyük çaba gösterdiğini biliyorum.

Silifke – Karaman yolunda da büyük mesafe kat edilmiş, çok zor arazi şartlarına rağmen yolun %80 ‘i tamamlanmıştır. Tüm engellemelere rağmen Sayın Lütfi ELVAN Bakanımızın üstün gayretleri ile Çukurova Havalimanının altyapı çalışmaları bitmiş olup, aralık sonunda geçici kabulü yapılacaktır. Bu arada Havalimanının üstyapı çalışmalarına da başlanmıştır.

Çeşmeli – Taşucu otobanının Çeşmeli – Narlıkuyu kısmı yine Lütfi ELVAN ‘ın çabalarıyla nihayet ihale edilmiş olup, müteahhit firma yapım için çalışmalar başlamıştır. Sadece 2 Organize Sanayi Bölgesi varken, bugün yine Sayın Bakanımızın destekleriyle 7 adet Organize Sanayi Bölgesi daha kurularak toplam 9 Organize Sanayi Bölgesi olmuştur. Bununla beraber Mersin – Gözne yolu, Erdemli – Avgadı yolu, Tarsus – Çamlıyayla yolu, onlarca polis merkezi, okul, sağlık merkezi Sayın Bakanımız Lütfü ELVAN ’ın  çabalarıyla Mersin ‘e kazandırılmıştır. Kısaca 30 yıldır Mersin ‘in konuştuğu fakat bir türlü hayata geçirilemeyen tüm projeler Sayın Bakanımız Lütfi ELVAN ile beraber birer birer hayata geçirilmeye başlanmıştır. Tüm Mersin halkı bunu bilmektedir ve Sayın Bakanımız Lütfi ELVAN ‘ı desteklemektedir.  Tüm bunların ışığında diyorum ki, Sayın Bakanımız Lütfi ELVAN, Mersin ‘de herkesin sevip saydığı siyaset üstü bir değerdir. Mersin halkı Sayın Bakanımızın yanındadır ve yanında olmaya devam edecektir”
                                      

Editör: Barış Köksal