cukurovaexpres.com / Barış Köksal yazdı...

Mersin İdman Yurdu'nun adını yaşatıp, küllerinden yeniden doğan İçel İdman Yurdu 2. Lig PlayOff yükselme yarı final maçında Orduspor'u 3-0 yenerek finale yükseldi.

Tarihi zaferlerle dolu olan Mersin İdman Yurdu ne yazık ki battı... Buna en çok üzülenler ise o dönemin diğer takımları oldu. Çünkü Mersin İdman Yurdu'nun 'Kırmızı Şeytanlar' taraftar topluluğu futbola ayrı bir heyecan, ayrı bir güzellik katıyordu.

Dün akşam Mersin Stadyumunda oynanan karşılaşmada taraftarlar 25 bin kişilik stadı doldurdu. 7'den 70'e herkes oradaydı... Öyle bir ruh vardı ki statta sanki şampiyonlar ligi finaliydi... Küllerinden yeniden doğan bir takım düşünün, eskileri özleyen bir taraftar, takımı doğru yöneten bir yönetim, kulübe destek veren yerel yönetimler... Şuana kadar her şey mükemmel gidiyor.

Burada en önemli olgu ise şüphesiz ki TARAFTAR... Takımları 3. Lig'de olsa bile desteklerini esirgemediler. İlk maçı sahasında 1-0 yenen Orduspor, Mersin'de taraftar karşısında bırakın gol atmayı o uğultuda kaleye şut atamadı...  Bu takım ve bu taraftar Süper Ligi gerçekten hak ediyor. Tebrikler İÇEL İDMAN YURDU... Teşekkürler Mersin.

Editör: Barış Köksal