www.cukurovaexpres.com İmtiyaz Sahibi Burak Karataş, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan’a siyaset düşünüp düşünmediğini açık açık sordu..

Başkan Kızıltan ise net bir şekilde cevap vererek, ‘Şu an teveccüh MTSO seçimlerine katılmamız yönünde.. Gündemimizde farklı bir çalışma yok.. Fakat siyaset ile ilgili şunu söyleyebilirim ki; milletimizin bizi layık görüp verdiği her görevi şerefle yaparız.. Genel seçimler ile değerlendirmede bulunmam şu aşamada yanlış olur.. Gündemimizde sadece Mersin’e faydalı olmak var’ dedi.

Karataş, MTSO seçimlerinin ne zaman yapılacağını da sordu.. Kızıltan ise, ‘Şu an bizlere açıklanmış herhangi bir tarih yok’ dedi..

AYHAN KIZILTAN KİMDİR.?

Ayhan Kızıltan - MTSO Yönetim Kurulu Başkanı

1957 yılında Mersin’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimlerini Mersin’de İleri İlkokulu ve Tarsus Amerikan Koleji’nde tamamladı. Ankara Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Bir aile şirketi olan SUMAS Makine Sanayi Şirketinde Üretim, Satış ve Teknik Müdürlükleri yaptı. Kızıltanlar Pompa İmalat Sanayi Şirketini kurdu ve bir aile şirketi olarak çalışmalarına devam etti.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda Meclis ve Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu.

Nisan 2018'de Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başlanlığına seçilen Kızıltan, TOBB 74. Genel Kurulu’nda da TOBB Genel İdare Kurulu Üyeliğine ile Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcılığına seçildi.

İyi derecede İngilizce bilen Ayhan Kızıltan, evli ve bir çocuk babasıdır.

Editör: Barış Köksal