www.cukurovaexpres.com / Özel Haber

17 Aralık günü başlayan operasyonlar, emniyetteki hukuka aykırı dinlemeler ve son olarak geçtiğimiz hafta özel mahkemelerin ve savcılıkların tasfiye edilmesi ile devam eden sürecin Mersin ayağında yaşanan kirli oyunlar ortaya çıkmaya başladı..

Mersin'in yakından tanıdığı ve sadece Türkiye'nin değil dünya bakliyat sektörünün önde gelen firmalarından Arbel'in yönetim kurulunu oluşturan Arslan Ailesi'nin de bu kumpasın mağdurlarından olduğu ortaya çıktı.. Özellikle son günlerde Mersin Emniyet Müdürlüğü'nde müfettişler tarafından hukuka aykırı dinlemeler ile ilgili yapılan soruşturmalar kapsamında bir çok işadamının mahkeme kararı olmaksızın, kanuna aykırı olarak dinlendiği ve kendilerine çeşitli amaçlarla baskı yapıldığı ortaya çıktı..

Geçtiğimiz hafta özel yetkili savcılıkların tasfiye edilmesi ile birlikte bu dosyaların içerisinde bulunan ve tamamen kumpas olarak nitelendirilebilecek bir çok gerçek dışı belge ve bilgi de ortaya çıkmaya başladı.. Bunlardan Mersin'i ilgilendiren en önemli konu ise Arslan Ailesi'ne karşı 2012 yılında başlatılan itibarsızlaştırma operasyonu sonrasında haklarında özel yetkili mahkemelerden alınan kararlar olduğu konuşuluyor.. Dosyalarda ortaya çıkan bilgilere göre Arslan Ailesi'ne karşı, Emniyet ve Masak içerisindeki bir grup gizlilik kararı aldırıp, belgelerin görünmesini engelleyerek, mahkemelerden hukuka aykırı kararlar alınmasını sağladığı ididia ediliyor..

Bu güne kadar Arslan Ailesi başta olmak üzere, bir çok kişi ve çevre tüm işlemleri hukuka uygun olan, tanınmış ve başarılı bu ailenin hangi gerekçeler ile bu haksızlıklara uğradığı merak ediyordu.. Özellikle Arslan Ailesi bu konuyla ilgili sorduğumuz sorulara, 'Bizim de bilgimiz yok.. Ne olduğunu anlayamıyoruz; hukuki yollardan başvurularımız ise soruşturmanın devam ettiği ve gizlilik kararı olduğu greekçesiyle hep rededildi' diye cevap veriyor.. Ancak son gelişmeler üzerine aile hakkındaki iddialara ilişkin aslında somut hiç bir belge bulunmadığı, olayın tamamen bazı kurumlardaki örgütlü yapılanmanın yorum yoluyla oluşturulduğu, asılsız iddialara dayandırıldığı ortaya çıktı..

17 Aralık sonrasında başlayan tasfiye operasyonu sonrasında özellikle sosyal medya üzerinden saldırıya geçen bazı yapılanmaların, Arslan Ailesi hakkında ortaya attığı iftiralar sonrasında ailenin avukatı Murat Altındere 
kanalıyla, mahkemeye başvurularak iddiaların incelenmesinin ve hukuka aykırı yapılan bu yayınların engellenmesi talebinde bulunuldu.. Mahkemece tüm dediller ve iddialar değerlendirilerek, Arslan Ailesi üyeleri olan Mahmut Arslan, Hasan Arslan ve Av. Murat Altındere hakkında hukuka aykırı ve kişilik haklarına saldırı teşkil eden iddialarda bulunulduğu tespit edilerek yayınların engellenmesi kararı verildi..

Konu hakkında görüşüne başvurduğumuz Av. Murat Altındere, 'Bu yaşanan hukuksuzluklara karşı sonuna kadar hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz.. Geçtiğimiz hafta aldığımız mahkeme kararı, bu işin sadece başlangıcı.. Aileye karşı kötü niyetli kişiler tarafından hazırlanan bu oyunu hukuk ve adalet gücüyle bozacağız.. Sorumluları yargı önüne çıkararak hesap vermelerini sağlayacağız.. Mahmut Arslan'ın 10 yıl önceki AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı öne çıkarılarak kendisi üzerinden hükümete saldırılmaya çalışılması bu oyunun genel sürecin bir parçası olduğunu ortaya koymakta diye düşünüyorum' dedi..

Editör: Barış Köksal