Kia & Isuzu Öztopraklar Otomotiv Genel Müdürü Ali Can Öztoprak, ÖTV indirimi söylentileri ile ilgili konuşarak, "Olası bir ÖTV indirimi gerçekleşse dahi bu fiyat artışları ile indirimin etkisinin önceki yıllardaki gibi olacağını düşünmüyorum" dedi.

ÖTV indirimi söylentilerinin bu dönemde piyasayı olumsuz yönde etkilediğini belirten Öztoprak sıfır araç fiyatlarındaki yükselişin aynı hızda devam edeceğini öngördüğünü söyledi.

Ali Can Öztoprak,"ÖTV indirimi söylentilerinin özellikle ikinci el piyasasını durgunlaştırdığını, söylentiler nedeniyle hemen hemen her müşterinin ötv indirimi beklentisi içerisinde olduğunu görmekteyiz. İkinci el otomotiv fiyatlarında yüzde 5 ile 10 arasındaki düşüş bu beklentinin bir yansıması olarak görünmekte. Alıcıların ihtiyaçlarını ertelemesi ve beklemede kalması piyasanın dengelerini olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. 

İkinci el araç piyasasının aksine otomotiv markalarındaki fiyat artışları hız kesmeden devam ediyor. Açıkçası sıfır araç fiyatlarındaki bu yükselişin aynı hızla devam edeceği kanısındayım.  Olası bir ötv indirimi gerçekleşse dahi bu fiyat artışları ile indirimin etkisinin önceki yıllardaki gibi hissedilmeyeceğini düşünüyorum. İnsanların beklentileri çok daha büyük indirimler ama maalesef böyle bir şey olması pek mümkün görünmüyor. Alım kararlarını erteledikleri her geçen gün için zamlardan daha çok etkileneceklerdir. Geçtiğimiz dönemlerde de zaman zaman otomotiv piyasasındaki tıkanmalara şahit olmuştuk, Eylül itibari ile bu durumun yavaş yavaş düzelme eğilimine geçiş yapacağını düşünmekteyim" ifadelerini kullandı. 


 

Editör: Barış Köksal