Yenişehir Kampüsü Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü'ndeki toplantıya, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, MEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kıdeyş, TRT Çukurova Müdür Yardımcısı Alp Yıkıcı, Proje Koordinatörü Soner Yurttaş başta olmak üzere projenin paydaş kurumlarının temsilcileri katıldı.
Toplantıda, 28-29 Eylül 2016 tarihlerinde gerçekleşmesi planlanan Uluslararası Mersin Bilim Şenliği’nin hazırlık süreci ile paydaş kurumların görev dağılımları konuşuldu.

Uluslararası Mersin Bilim Şenliği’nde; bilim iletişiminin sağlanması, bilimsel bilginin geniş toplum kitlelerine ulaştırılması ve bilim-teknoloji arasındaki etkileşimin kavratılması hedefleniyor. Bu hedef doğrultusunda da paydaş kurumların iş birliğiyle çeşitli sergi, sahne şovları, gösteri, atölye/laboratuvar çalışmaları, tematik bilim oyunları, yarışmalar, söyleşiler gibi etkinlikler planlanıyor.

Proje paydaşları içinde Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri Enstitüsü, TRT Çukurova Bölge Müdürlüğü, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Deniz Ticaret Odası, Mersin Ticaret Borsası ve Mersin Sanayicileri ve İşadamları Derneği olmak üzere 9 kurum yer alıyor.

 
Editör: Barış Köksal