Mersin Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, Dünya Ormancılık Günü kapsamında kurum müdürleri ile birlikte Mersin Valisi Güzeloğlu’nu makamında ziyaret etti. Acer, Orman Haftası içerisinde Türkiye’nin ilkBal Ormanı’ açılışını yarın gerçekleştireceklerini kaydederek, Güzeloğlu’nu açılışa davet etti.
 
Ziyarette yaptığı konuşmada ormanların önemi üzerinde duran Vali Güzeloğlu ise ormanların önemli bir zenginlik olduğunu söyledi. Ormanların sadece bitki anlamında değil, sahip oldukları ekosistem, taşıdıkları canlı varlıklar, atmosfere sağladığı katkılar, doğumdan ölüme kadar her an kendileriyle birlikte olan ve yaşama değer katan unsurlar olduğunu ifade eden Güzeloğlu, “Çevre ve Orman Bakanlığı’na bağlı her kuruluşumuzun bütün çabası, bir anlamda gelecek kuşaklara daha zengin bir orman aktarma sorumluluğuyla bakmak ve yaşatmaktır. İnanıyorum ki, bu hafta bu bilincin yerleşmesine ve özellikle de bahsettiğimiz çalışmalar ile her kesime ve her kişiye özellikle de gençlere büyük katkı sağlayacaktır” dedi.
Yürüttüğü başarılı çalışmalardan dolayı Orman Bölge Müdürlüğü personelini kutlayan Güzeloğlu, hem alan olarak çok büyük bir sorumlulukları hem de çok önemli başarıları bulunduğunu vurguladı. Müdürlüğün bu yılki ‘Bal Ormanı’ konseptini de desteklediğini kaydeden Güzeloğlu, “Ormanların ne derece ekonomiklik ve zenginlik katan alanlar olduğu da buradan kolaylıkla anlaşılıyor. Bal üretimine dönük tahsis edilmiş orman varlıkları açısından Mersin olarak o yönde de iddialıyız” ifadelerini kullandı.
 
Ormanların çevresiyle bütünleşik olarak düşünüldüğünde bir ülkenin en önemli ve anlamlı gelişmişlik göstergesi olduğuna dikkat çeken Güzeloğlu, “Sadece ormana sahip olmak değil, onları korumak ve daha büyük olanaklara kavuşturmak lazım. Çünkü çevrenin korunmasından flora ve fauna zenginleşmesine kadar hepsi ormanı merkez alan bir yaklaşımın ürünüdür. Mersin’de de ormanlar çok büyük zenginliktir. Mersin’i anlatırken ve tanımlarken o güzelim ormanları, onların sunduğu zenginlikleri, her düzeyde turizmden ekonomiye kazandırdıklarından bahsediyoruz. Orman varlığı açısından çok şükür epeyce iyi durumdayız” diye konuştu.
 
Orman Haftası boyunca yapacakları etkinlikler hakkında Güzeloğlu’na bilgi veren Bölge Müdürü Acer de il genelinde 15 farklı noktada 100 binin üzerinde fidan dağıtacaklarını aktardı. Camiler, Cemevi, kiliseler ve okullar gibi değişik mekanlarda bu dağıtımın gerçekleşeceğini anlatan Acer, bu doğrultudaki bütün çalışmaları tamamladıklarını söyledi. 2011 yılı fidan dikimi ve tohum ekiminde Türkiye birincisi olduklarını da anımsatan Acer, sayısal olarak bu rakamın 17 milyonun üzerinde olduğu bilgisini verdi. Üst üste bu alanda 4. kez şampiyonluk yaşadıklarına vurgu yapan Acer, bu yılki hedeflerinin ise Türkiye’de en fazla ‘bal ormanı’ tesisi yapan il konumuna gelmek olduğunun altını çizdi.
 
Acer ziyarette, Vali Güzeloğlu’na içerisinde harnup, çam ve meşe fidanlarının bulunduğu bir sepet sundu.
Editör: Barış Köksal