Mersin merkez ilçe Toroslar Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Hamit Tuna başkanlığında yapıldı. Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Encümen ve komisyon üye seçimleri yapıldı. Kapalı oy gizli tasnif usulü ile yapılan oylama sonucunda 1 yıl süreyle görev yapacak Encümen üyeleri ile komisyon üyeleri belirlendi.
Meclis toplantısında daha sonra Toroslar Belediyesi Aile Danışma ve Eğitim Merkezi Kurulması Projesi hakkında Meclis üyelerine bilgi veren Başkan Hamit Tuna, toplumun temel taşının aile olduğunu vurguladı. Bilinçli ve mutlu bireylerin oluşmasında aileye büyük görevler düştüğü bilinciyle özellikle ev kadınlarına yönelik eğitici çeşitli sosyal projeler gerçekleştirdiklerini belirten Tuna, Aile Danışma ve Eğitim Merkezi’ni (TADEM) kurarak bu çalışmaların bir yenisini daha hayata geçirmiş olacaklarını söyledi. Toroslar Belediye Meclisi, Tuna’nın konuşmasının ardından yapılan oylamada, TADEM’in kurulmasını oy birliğiyle kabul etti.
 
Toplantıda, ilçede okul, öğrenci yurdu ve cami yapılması için arsa taleplerini de görüşen meclis üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı’na okul ve öğrenci yurdu yapılması amacıyla toplam 19 bin 222 metrekare, Toroslar İlçe Müftülüğü’ne de cami yapılması amacıyla 2 bin 500 metrekare arsa tahsis edilmesini karara bağladı.
 
Meclis toplantısının ana gündem maddelerinden biri olan Toroslar Belediyesi 2011 Yılı Faaliyet Raporu da oy birliği ile onaylandı. Başkan Tuna, meclis üyelerine belediyenin çalışmalarıyla ilgili ayrıntılı bilgiler verdi. Toplantı, Denetim Raporu’nun okunması ve plan tadilatı ile ilgili tekliflerin görüşülmesinin ardından temenni ve öneriler ile son buldu.
Editör: Barış Köksal