Çukurova Expres / Özel Haber
 
Teknopanel Genel Müdürü Orhan Kahveci, www.cukurovaexpres.com İmtiyaz Sahibi Burak Karataş’ın sorularını yanıtladı. Yangının ilk başlangıcında personelin 1 dakika içerisinde büyük bir dikkat ile yangına müdahale ettiklerini kaydeden Genel Müdür Kahveci, ‘Mersin OSB’de çalışanlarımıza OSB’nin itfaiye müdürlüğü tarafından sürekli olarak eğitim veriliyor. Zaten işletmemizde meydana gelen yangında da bu eğitimlerin büyük etkisini gördük. Personelimiz yaklaşık 1 dakika içerisinde önce gaz vanalarını kapatmış, daha sonra elektrikleri kapatmış. Eğer bu müdahale olmasaydı yangın daha da büyüyebilirdi’ dedi.
 
Teknopanel Fabrikası’nın dört holden oluştuğunun altını çizen Orhan Kahveci, ‘Bazı basın yayın organlarında işletmemizin tamamen kül olduğu yönünde ibareler yer aldı. Bu bizleri çok üzdü. Teknopanel, Pazar günü çıkan yangının ardından pazartesi günü 160 personeli ile işbaşı yaptı. Yangın son holde çıktı; idari binamız ve diğer hollerimiz yangından zarar görmedi. Ürettiğimiz ürünler içerisindeki bir madeden kaynaklı olarak hiç beklenmeyen bir anda statik elektriklenme sonucu yangın çıktı. Şu an üretimimize ara vermeden devam ediyoruz. Bu anlamda yangına anında müdahale eden Mersin OSB İtfaiye ekibine teşekkür ediyoruz. Onların hemen ardından Tarsus, Mersin ve Orman Bölge Müdürlüğü itfaiyeleri de yangına anında müdahale etti’ dedi.

 
Dumanların Mersin merkezden bile görüldüğünü sormamız üzerine ise, ‘Yanan malzememizin hammaddesinden kaynaklı bir duman yoğunluğu oluştu’ diyerek cevap veren Orhan Kahveci, ‘Biz daha önceden bu tür bir tehlikeye karşı hollerimiz arasına döşediğimiz malzemeye çok dikkat ettik. Bu malzeme sayesinde yangın sadece bir holde kaldı. Diğer hollere sıçramadan, yangın çıkan hole yakın alandaki malzemelerimizi bir an evvel yangın mahallinden uzaklaştırarak yangının daha da büyümesini önledik. Bizim en büyük tesellimiz, Mersin OSB Müdürlüğü tarafından personelimize verilen yangın eğitimleri sayesinde işletmemizde herhangi bir can kaybı yaşanmaması’ dedi.
 
Teknopanel olarak pazartesi sabahtan itibaren çalışmalarına kaldıkları yerden devam ettiklerini belirten Kahveci, ‘Bundan sonra daha çok çalışıp bir an evvel 4. holümüzde oluşan tahribatı gidererek müşterilerimize hizmet vermeye ve ihracatımız ile Türkiye ekonomisine küçükte olsa bir katkı sağlamaya devam edeceğiz’ dedi.


OSB Başkanı Sabri Tekli, Burak Karataş'a Teknopanel'i gezdirdi

Orhan Kahveci son olarak, ‘Başta yakın ilgi ve alakalarını eksik etmeyen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz, MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin- Tarsus OSB Başkanı Sabri Tekli, yönetim kurulu üyeleri ve çalışanlarına, belediyelerimize ve Yıldız Entegre A.Ş yetkililerine gönülden teşekkür ediyorum’ dedi.
 
Teknopanel Çatı ve Cephe Panelleri Üretim San. Ve Tic. A.Ş, Mersin’ de 2005 yılında faaliyete geçti. Üretim Tesisi ve Genel Müdürlüğü Tarsus-Mersin Organize Sanayi Bölgesi’nde, 33.600 m2 lik alan üzerinde 15.000 m2 kapalı alanda yer almakt. Balkanlar, Türki Devletler, Ortadoğu ve Akdeniz ülkelerine ihracat yapan firma, yatırım alanı olarak deniz ulaşımı ve pazara yakınlığı nedeni ile Mersin’i seçti. Teknopanel’in faaliyet alanı ise Sandviç Panel, Trapez Levha, EPS (Teknopor) ve XPS (Teknopan) üretimi, satışı ve ihracatıdır.
Editör: Barış Köksal