Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi (TCDD) Genel Müdürlüğü, Mersin'de Taşkent- Huzurkent arasında bulunan çalışır vaziyetteki bekçili ve bariyerli Bağcılar hemzemin geçidinde, geçit bekçisi tarafından bariyer kapatılırken geçide giren servis minibüsünün yolcu treninin önüne çıkmasıyla yaşanan geçit kazasında 9 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, olayla ilgili olarak başlatılan idari ve adli tahkikatın sürdürüldüğünü vurguladı.

TCDD, Mersin'de yaşanan geçit kazasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, bugün 07.35 sıralarında 33 M 1104 plakalı servis minibüsünün Mersin-Adana arasındaki Km.16+036'da bulunan bariyerli ve bekçili Bağcılar hemzemin geçidine, görevli geçit bekçisine rağmen dikkatsiz ve kontrolsüz olarak Mersin-Tarsus arasında işleyen yolcu treninin önüne çıktığı vurgulandı.

Mersin'de Taşkent- Huzurkent arasında bulunan çalışır vaziyetteki bekçili ve bariyerli Bağcılar hemzemin geçidinde, geçit bekçisi tarafından bariyer kapatılırken geçide giren servis minibüsünün, yolcu treninin önüne çıkmasıyla kazanın yaşandığına dikkat çeken TCDD, şunları kaydetti:

"Kaza sırasında minibüste bulunan yolculardan: Mine Sertaş, Onur Atlı, Harun Kaya, Sinan Özpolat, Ayhan Akkoç, Kenan Erdinç, Cavit Yılmaz, Mehmet Akçam, Önal Acar olmak üzere 9 kişi hayatını kaybetmiştir. Minibüs sürücüsü Rahmi KAYA ve minibüste bulunan yolculardan Servet Çelik, Mustafa Baygon ile trende bulunan Uğur Ateş ve Halil Demir çeşitli yerlerinden yaralanmıştır. Yaralılar çeşitli hastanelerde tedavi edilmektedir. Olayla ilgili olarak başlatılan idari ve adli tahkikat devam etmektedir.
Editör: Barış Köksal