Yaklaşık 100 yarışmacının katılımıyla gerçekleştirilen yarışmada katılımcılar hem balık avlama hem de tanışıp yeni dostluklar edinme fırsatı buldular. Taşucu ve sahillerin tanıtımını yapıp çevre kirliliğine dikkat çekmek için düzenlenen yarışmada birinci gelen Murat Pancar’a 5 kilo, ikinci olan Jale Özdemir’e 3 kilo ve üçüncü Osman Çalışkan’a 2 kilo levrek balığı ödülü verdi. Mansiyon ödülüne layık görülen Berşan Çelik, Hasan Fatih Akcan, Ömer Faruk Akcan ise birer kilo balıkla ödüllendirildiler.
Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş, ödül töreninin ardından yaptığı açıklamada, bu organizasyonun ülke boyutuna yayılması ve katılımcı sayısını artırılması için yıllardır çalışma içerisinde olduklarını kaydetti.
Yarışmaya katılımın yoğun olmasının kendilerini sevindirdiğini ifade eden Açıkbaş, "Özellikle yarışmaya katılanlara baktığımızda ülkemizin her tarafından insanlar olduğunu görüyoruz. Çünkü Taşucu yöresi gerçekten ülkemizin çok özel bakir bölgelerinden birisi ve nitekim baktığımızda yerli ve yabancı birçok insanın yöremize ayrı bir sempati duyduğunu görüyoruz" dedi. 
Bu organizasyonda önemli olan alternatif turizm hizmetlerinden biri olan olta balıkçılığını gündeme getirmek olduğunu vurgulayan Açıkbaş, “Yöremizde günü birlik yat turları ve tekneler ile hemen her gün olta balıkçılığı turları yapılıyor. Bu şekilde insanların ruhen ve bedenen dinlenmesini sağlamaya çalışıyoruz. Taşucu beldesi bunun için ideal bölgedir. Nemden uzak, insanları sıcak, deniz ve ormanın birleştiği bir alanda, koylarıyla, adalarıyla alternatif turizme su altı sporları, dalış turizmi, uçurtma sörfü ve olta balıkçılığı ile hizmet sağlıyoruz. Bu güzel beldeye herkesi bekliyoruz” dedi.
Editör: Barış Köksal