Tarsus Belediyesi Yeni Mahalle Pazar Yeri olarak adlandırılan sabit semt pazarı bölgede örnek olacak.
 
Yeni semt pazarının 7 Nisan 2012 Cumartesi günü saat 10.00’da Tarsusluların hizmetine sunulacağını söyleyen Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 'sabit semt pazarları' ile birlikte hem esnafın rahat bir ortamda hizmet vereceğini, hem de vatandaşların huzurlu ve güvenli bir ortamda alışveriş yapabileceğini belirtti.
 
Tarsus’un değişik bölgelerine sabit semt pazarları inşa edeceklerini vurgulayan Başkan Kocamaz, Tarsus halkına yakışan en güzel hizmeti sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Kocamaz, “Tarsus'ta birçok yeni hizmeti halkımızın kullanımına sunduk. Modern sabit semt pazarlarında hem esnafımız hem de vatandaşlarımız rahat ve kaliteli alış veriş yapacak. Vatandaşımız malını alırken gönlünün istediğini almalı, istediği gibi seçmeli, hiç kimse buna engel olmamalı. İlk sabit semt pazarımız olan Tarsus Belediyesi Yeni Mahalle Pazar Yeri Cumartesi günü yapılacak törenle hizmete girecek. Sırada diğer sabit pazarlarımız var. Halkımıza hayırlı ve uğurlu olsun" şeklinde konuştu.
 
Başkan Kocamaz, 7 bin 627 metrekare alan üzerinde kurulu olan Sabit Semt Pazarı’nda 260 adet seyyar satıcı yeri, 30 adet dükkan, 1 adet zabıta noktası, mescit, bay ve bayan lavabosu ve kafeterya bulunduğunu kaydetti.
 
Başkan Kocamaz, 7 Nisan Cumartesi günü saat 10.00’da gerçekleştirilecek açılış törenine tüm Tarsusluların davetli olduğunu belirtti.
Editör: Barış Köksal