Spor salonunda gerçekleşen törene Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Doğan, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Vural, okul yöneticileri ile öğrenciler katıldı.Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan, sporun dilinin barış olduğunu göstermek amacıyla gerçekleştirdikleri 12 okulda kurulan 24 takım ve 288 öğrenci ile projenin start aldığını söyledi. Doğan, "Bütçesi 12 bin TL olan projeye Tarsus Kaymakamlığı yüzde 20 eşfinans desteği veriyor. Tarsus ilçe merkezinde yer alan 12 ilköğretim okulda uygulanan projede 12 basketbol ve 12 voleybol sahası oluşturuldu, 24 takım kuruldu. Takımlarda 288 öğrenci yer alıyor" dedi.
Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi de, devlet olarak öğrencilerin daima yanlarında olacaklarını söyleyerek, "Maddi ve manevi olarak kültürel her faaliyette öğrencilerimizin yanında olacağız. Eğitim, spor alanlarının yanısıra aile sıkıntılarınızı giderme noktasında da öğrencilerimiz ile olacağız" diye konuştu.
Konuşmalardan sonra projeye katkısı olanlara başarı sertifikaları verildikten sonra öğrenciler arasında dostluk maçı yapıldı. Proje, Ahmet Yesevi, Ahmet Zeki Şanlı, Ali Oksal, Ayşe Mirici, Emine Boro, Kerim Çeliktaş, Fahrettin Paşa, Fatih Sultan Mehmet, Fevzi Çakmak, Mehmet Ramiz Asutay, 100. Yıl ve Çağlayan İlköğretim okullarını kapsıyor.
Editör: Barış Köksal