15-17 Kasım 2012 tarihinde gerçekleştirilecek olan 2. Tarsus Kent Sempozyumunun Tarsus Selçuk Han Restaurantta düzenlenen basın toplantısı ile tanıtımı yapıldı.
Tanıtım toplantısında önce konuşan Tarsus Kent Konseyi Başkanı Ali Cerrahoğlu, sempozyumun temel amacının binlerce yıldır farklı uygarlıklara ev sahipliği yapmış Tarsus ve yöresi ile ilgili her türlü toplumsal, kültürel, ekonomik, coğrafi ve çevresel konuların bilimsel bir ortamda tartışılarak, kayıt altına alınmasının ve sonraki kuşaklara aktarılmasını sağlamak olduğunu söyledi.
Sempozyumun bir başka amacı da, uluslar ve uluslararası bilim otoritelerini, ilgi ve dikkatlerini Tarsus üzerine çekmek olduğunun altını çizen Tarsus Kent Konseyi Başkanı Ali Cerrahoğlu, “Amacımız sempozyumu kentimizin her türlü sorunlarının tartışıldığı, bilimsel çözüm yollarının arandığı bir bilgi şölenine dönüştürmektir” dedi.
Bir kentin geçmişi ve geleceğinin tüm değerleri ile kayıt altına alınacak olmasının oldukça güzel bir gelişme olarak belirten Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 'Bir kentin geleceğini sadece yerel yönetim değil, diğer inisiyatiflerinden de sahip çıkmasının gerekiyor. Bu çerçevede yapılacak çalışmalara destek olmaya hazırız" diye konuştu.
Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çetin Bedestenci ise Tarsus’ta olan bir üniversite olarak kendilerine düşen görev ne varsa yapmaya hazır olduklarını söyledi.
Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süha Aydın, bilimsel alanlarda elde edilen verilen artı bir değer olduğuna işaret ederek, sempozyum sonrasında oluşturulacak yayınların herhangi bir kütüphanenin rafında süs kitabı olarak bekletmemesi gerektiğini söyleyerek, sempozyumun takipçisi olacaklarını vurguladı.
Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, 2. Tarsus Kent Sempozyumunu oldukça önemsediğini belirterek, bilimsel çalışmalarının artırılması için mutlaka kentteki fakültelere öğrenci alınması gerektiğinin söyleyerek, "Elbette sempozyumlar kentin tanıtımına büyük katkı sağlıyor. Tarsus'ta bulunan fakültelerimize öğrenci alınması halinde ülkemizin değişik il ve ilçelerinde gelen öğrencilerimizde buradan ayrılmaları halinde kentimizin tanıtımını gerçekleştirmiş olacaklar. Bu bağlamda Tarsus Teknoloji Eğitim Fakültemize öğrenci alınmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
"TARSUS'A ÜNİVERSİTE KURULMASI İÇİN SİYASİLERİN PEŞİNİ BIRAKMAYIN"
Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süha Aydın, Tarsus'a üniversite kurulabilmesi için siyasilerin halkın ve diğer tüm dinamiklerin siyasilerin peşini bırakmaması gerektiğini söyleyerek, Tarsus Teknoloji Eğitim Fakültesine öğrenci alınması yönünde Mersin Üniversitesi Senatosu olarak Yüksek Öğretim Kurumuna (YÖK) olumlu rapor bildirdiklerini söyledi.
Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi ve gazetecilerin ısrarlı soruları karşısında yeniden açıklama yapma gereği duyan Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süha Aydın, Tarsus'un çok önemli bir değer olduğunu söyleyerek, "Bizler gerekli girişimleri yaptık. Tarsus Teknik Eğitim Fakültesinin öğrenci sayısının artırılması ve gerekli akademik manadaki kadro alt yapı çalışmalarına ilişkin Mersin Üniversitesi Senatosu olarak olumlu görüş raporlarımızı YÖK'e sunduk" diye konuştu.
Yapılan konuşmalardan sonra Tarsus Kent Konseyi tarafından yapılacak olan 2. Tarsus Kent Sempozyumu 15-17 kasım 2012 tarihleri arasında Kültür Merkezinde 'Medeniyetlerin Buluştuğu Kent' adı altında yapılmasına karar verilerek, Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süha Aydın, Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çetin Bedestenci ve Tarsus Kent Konseyi Başkanı Ali Cerrahoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Bekir Kaya ve Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer tarafından protokolü imzalandı.
Editör: Barış Köksal