Orman ürünleri sektöründeki başarısıyla adından sıkça söz ettiren Sultan Yeray Aydoğan, Mersin'de iş hacminin yüksek değerlere sahip olduğunu söyledi. Yeray Aydoğan, "Mersin, limanı, organize sanayi bölgeleri, turizm alanları, lojistik üstünlük ve lokasyonu ile Türkiye'nin potansiyel şehirlerinden biridir. Mersin iş dünyası ve dışarıdan gelen yatırımcılar bu potansiyeli fırsata çevirmelidir. Bunun için ise odalarımız, STK'larımız, kurum ve kuruluşlarımız el ele vererek birlikte hareket etmeleri gerekiyor. Mersin'i el birliği ile cazibe merkezi haline getirmemiz hepimizin ortak görevidir" dedi.

MERTA Orman Ürünleri ile Mersin'de ve Türkiye'nin dört bir tarafına ürün tedarik eden Yeray Aydoğan, "Özellikle kadın girişimcilerin önünün açılması için çalışmalar yürütülmesi gerekiyor. Ben bir kadın girişimci olarak kadınlarımızın iş dünyası içerisinde daha fazla yer edinmesini istiyorum. Bunun için ise yapılacak hamleler ile birlikte Mersin'i önce Türkiye'de daha sonra da dünyada parmakla gösterilen bir şehir haline getirebiliriz" dedi.

"MERSİN'İN LOJİSTİK ÜSTÜNLÜĞÜ İŞ DÜNYASININ İHRACAT HACMİNİ ARTIRIYOR"


Mersin'in lojistik üstünlüğüne değinen Sultan Yeray Aydoğan, "Türkiye'nin en büyük limanlarından birine sahip olan Mersin'de lojistik üstünlüğü Mersin iş dünyasının vazgeçilmez unsurlarından biridir. Mersin'in ihracatta üstün bir şehir haline gelmesinde büyük bir payı olan Mersin Limanı'nın daha aktif şekilde kullanılması Mersin'in geleceği açısından da büyük önem taşıyor. Öte yandan baktığımızda yeni açılacak olan Çukurova Bölgesel Havalimanı projesinin de bir an önce Mersin'e kazandırılması ile birlikte Mersin'in ticari hacmi en üst seviyelere çıkacaktır. Hal böyle olunca Yabancı yatırımcıların da Mersin'e olan ilgisi artacaktır. Buna bağlı olarak da Mersin, yatırım yapmaya en müsait illerin başında geliyor" ifadelerini kullandı.

Editör: Barış Köksal