Mersin – Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sabri Tekli, www.cukurovaexpres.com İmtiyaz Sahibi Burak Karataş’a, birinci ve ikinci organize sanayi bölgelerini gezdirerek yaptıkları çalışmalar ile ilgili bilgi verdi..
 
‘İNSAN SAĞLIĞI HER ŞEYDEN ÖNEMLİ’
OSB olarak iş güvenliğini ön planda tuttuklarının altını çizen Sabri Tekli, ‘Bizim için insan sağlığı her şeyden önemli.. Bu anlamda itfaiye teşkilatımız gece gündüz çalışıyor.. Şu an bir itfaiye aracımız, bir vidanjörümüz ve ambulansımız var.. Teknopanel Fabrikası’nda çıkan yangına ilk müdahale eden itfaiye ekibimiz, OSB’de bulundurduğumuz ekibimiz.. Bunun yanı sıra sürekli olarak tüm fabrikalardaki personellere yangın eğitimi veriliyor.. Verdiğimiz eğitimlerin ne kadar faydalı olduğu Teknopanel Fabrikası’nda çıkan yangında da görüldü.. Personel aldığı yangın eğitimi sonrasında olayın ilk bir dakikasında neler yapılması gerektiğini biliyordu’ dedi.
 
‘DOĞRU MÜDAHALELER YAPTIK VE…’
Yatırımcının canının da malının da kendilerine emanet olduğunun altını çizen OSB Başkanı Sabri Tekli, ‘Şu an için birinci organizede bu güne kadar çıkan büyük yangın sayısı 6.. Teknopanel Fabrikası’nda zamanında ve doğru müdahaleler yaptık.. Bu müdahaleler sonucunda 4 holden oluşan fabrikanın sadece bir holü zarar gördü ve yangın diğer hollere sıçramadan önlendi.. Yangının hemen ertesi gün Teknopanel çalışmalarına ara vermeden devam edebildi’ dedi.
 
‘İKİNCİ BİR İTFAİYE YOK’
‘Biz hiçbir kurum ile sorun yaşamak istemiyoruz; bundan dolayı da kimseyi eleştirmek derdinde değiliz’ diyerek sözlerine devam eden Sabri Tekli, ‘Biz tüm kurum ve kuruluşlar ile birlikte hareket etmek zorundayız.. Çünkü biz insanların araçlar ile gitmeye cesaret bile edemediği, dağın başı diye tabir edilen yerlerdeki arazileri alıp içerisinde Türkiye’nin dev markalarının bulunduğu OSB’ler inşa ediyoruz.. Böyle bir ortamda, belediyelerden de destek alıyoruz, kamu kurum ve kuruluşlarından da.. Hiç kimsenin hakkını inkâr etmiyoruz; fakat büyükşehir sınırları genişlerken, merkezden OSB’mize kadar olan hatta ikinci bir itfaiye birliğinin olmamasını da insanların takdirine bırakıyoruz’ dedi.
 
‘İTFAİYE ARACI ALMAYI DÜŞÜNÜYORUZ’
Mersin – Tarsus OSB’nin itfaiye teşkilatının yeterli olup olmadığını sorduğumuz Sabri Tekli şu şekilde cevap verdi: Biz itfaiye teşkilatımızın yeterli olduğuna inanıyoruz.. Yangına müdahale konusunda, 7 gün 24 saat görev başında arkadaşlarımız.. Fakat gelişen teknolojiyi ve ikinci organizenin hizmete girmesini de göz önünde bulundurarak son teknoloji ile donatılmış ikinci bir itfaiye aracı almayı da düşünüyoruz.. Biz kendimize güvenerek rehavete kapılan bir kurum olmaktan ziyade, gelişen teknolojiyi yakından takip eden bir kurum olmak istiyoruz.. Hiçbir sanayicimizin üzülmesini istemeyiz; hiçbir fabrikamızın kül olup kapısına kilit vurmasını, yüzlerce kişinin işsiz kalmasını istemeyiz.. Bundan dolayı da yapabileceğimiz tüm tedbirleri almaktan yanayız.. Teknopanel yangınından önce de yeni bir itfaiye aracı almayı düşünüyorduk; bunu biraz daha hızlandıracağız.. Fakat iyi bir itfaiye aracı yaklaşık 500 Bin TL ile 750 Bin TL arasında değişen fiyatlarda.. Biz kendi cebimizden almayacağız bu aracı; tüm sanayicilerimizin ödediği paralar ile alınacak araç.. İşte bundan dolayı da ince eleyip sık dokumak zorundayız.. En ucuz fiyata, en iyi, en gelişmiş aracı nasıl alırız bunun araştırmasındayız’ dedi..
 
‘KÜL OLAN FABRİKA YOK’
Teknopanel’de çıkan yangının ardından basında ‘fabrika kül oldu’ şeklinde başlıklar atıldığını kaydeden Sabri Tekli, ‘Ortada kül olan bir fabrika yok.. Teknopanel halen çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.. Kim ister ki böyle bir olayın yaşanmasını.? Bundan sonraki dönem için de tüm tedbirlerimiz artarak devam edecek, yangın tatbikatlarımız ve eğitimlerimiz hız kazanacak.. Birinci OSB yıllar öncenin teknolojisiyle kurulmuş; alt yapı ve üst yapı bazı konularda önümüze engel teşkil ediyor.. Fakat ikinci OSB’de her şey son teknoloji ile yapılıyor.. Tapularının ilkini verdiğimiz ve fabrikaların hızla yükseldiği ikinci OSB’miz de elektrik direği bile kullanmadık.. Elektrik hatları yerin altında.. Ayrıca oluşabilecek arızaları da düşünerek, 35 metrelik inşa ettiğimiz yollarımızda değil, bunların hemen yanında çektiğimiz hatlarla suyu, doğalgazı ve elektriği yer altından işletmelere ulaştırdık.. Ayrıca gelişen teknoloji ile birlikte herhangi bir işletmemizde bu tesisatlar ile ilgili bir sorun olduğunda, diğer işletmeler bundan zarar görmeyecek’ dedi..
Editör: Barış Köksal