Diş hekimi ve fotoğraf sanatçısı Nevzat Hız, Mersin merkez Mezitli ilçesinde bir mağazada “Van Depremi; Çadırkentte Yaşam Devam Ediyor” isimli fotoğraf sergisi açtı. Serginin açılışına Mersin Vali Yardımcısı Mehmet Suhpi Olcay, Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu ve eşi Sema Kıcıroğlu ile çok sayıda davetli katıldı.
Fotoğraf sergisinden elde edilecek bütün gelirin, Van'daki çadırkentlerde yaşayan depremzedelere ayakkabı yardımı olarak gönderileceğini belirten Nevzat Hız, “Kısa bir süre önce Van’daydım. Orada ve Erciş’te bulunan çadırkentlerde 3 binin üzerinde fotoğraf çektim. Depremzedelere dağıtılan kuru fasulye ve pilava onlarla beraber kaşık salladım. Gençlerin futbol oyunlarına katıldım, sıcak çaylarını içtim. Bunlar haricinde bazı gözlemlerim de oldu. Çadırlardaki insanların, özellikle de çocukların acele ayakkabıya gereksinimleri olduğunu gördüm. Sergiyi de çocuklara ayakkabı temin edebilmek için açtım“ dedi. Fotoğraflarında Van’da yaşamın devam ettiğini göstermek istediğini ifade eden Hız, “Sevinçleri ve üzüntüleri insanlara göstermek istedim fotoğraflarımla. Çocukların yaşadıkları travmalara rağmen olayların nasıl üstesinden geldiklerini yansıtmaktı amacım” diye konuştu.
Sergideki fotoğrafların her birini 200 liradan satışa sunduklarını kaydeden Hız, “Bizim insanımız sevecendir, yardımseverdir. Bu afetin getirdiği tüm dertlerin üstesinden elbirliği ile gelecektir” ifadelerini kullandı.
Editör: Barış Köksal