Vali Yardımcısı Parlak, 22 Mart Dünya Su Günü kapsamında MESKİ Genel Müdürü Kamil Ülgen’i ziyaret etti. MESKİ Genel Müdür Yardımcısı Nizamettin Yıldırım ve Yönetim Kurulu Üyesi Sibel Yalçın’ın da katıldığı ziyarette, Dünya Su Günü’nü kutlayan Parlak, kurumun çalışmalarını yakından takip ettiğini kaydetti. MESKİ’nin güçlü bir ekibe sahip olduğunu ve iyi çalıştığını ifade eden Parlak, “MESKİ’yi memnuniyetle takip ediyoruz. Özellikle şehirlerde yaşayan insanların günlük ihtiyacı olan suyun kullanılması ve temin edilmesi bu tür kurumların varlığına bağlıdır. MESKİ’nin çalışmalarını takdir ettiğimizi ve çalışmalarında arkalarında olduğumuzu MESKİ yönetimine belirttim. Ziyaretimizin amacı, çalışmalarının beğenildiğini ve takdir edildiğini hissettirmektir” dedi.
 
Dünya Su Günü dolayısıyla evlerde musluklardan akan suyun hangi aşamalardan geçerek geldiğini çocuklara özellikle anlatmak gerektiğini dile getiren Parlak, “Bunun arkasındaki emeği, maliyeti, görürlerse suyu daha doğru ve daha verimli kullanacaklarına olan inancımızla vatandaşlarımızın Dünya Su Günü’nü kutluyoruz. Onların su gibi aziz olmalarını diliyoruz. MESKİ çalışanlarına da emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Kurumun görev alanı ve yatırımları hakkında Vali Yardımcısı Parlak’a bilgi veren MESKİ Genel Müdürü Kamil Ülgen de bir damla suyun bile kendileri için çok önemli olduğunu ve gelecek nesillere sağlıklı su kaynakları bırakmaya çalıştıklarını vurguladı. Mersin’in turizm alanında başlattığı atakta da önemli bir görev üstlendiklerini aktaran Ülgen, “Mersin’imizin Türkiye’de ve dünyada tanıtılmasına katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Denizimizin temizliği konusunda üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Sağlık Müdürlüğümüzün deniz suyu tahlil sonuçlarına göre başarılı olduğumuzu görmekten de çok mutluyuz. Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi’nin yapılması ile kentimiz daha güzel bir vizyon kazandı” ifadelerini kullandı.
 
Suyun, insanın yaşamından çıkaramayacağı, yerini başka bir şeyle dolduramayacağımız bir madde olduğuna dikkat çeken Ülgen, hem bugün hem de yarın suyun her damlası değerli düşüncesiyle kullanılması gerektiğinin altını çizdi. İnsanlara sağlıklı ve kaliteli su temin etme yönünde tüm çabalarını ortaya koyduklarını belirten Ülgen, vatandaşların da suyu tüketirken aynı özen ve dikkati göstereceğine inandığını sözlerine ekledi.
Editör: Barış Köksal