Macit Özcan Spor Kompleksi'nde Teknik Direktör Nurullah Sağlam nezaretindeki antrenmana, sakatlıkları süren Tonia Tisdell ile Erdal Kılıçaslan katılmadı. Çalışmalara düz koşu ile başlayan Kırmızı-lacivertliler, daha sonra yarı sahada çift kale maç yaptı. Teknik Direktör Nurullah Sağlam, antrenman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, ligde geçen hafta oynanan karşılaşmalarda alınan sonuçların, ilk 8'in dışındaki takımları sıcak bölgeye ittiğini söyledi. Bundan sonraki haftaların herkes için değerli, herkes için önemli olduğunu vurgulayan Sağlam, artık ligde fikstür avantajı ya da fikstür dezavantajı diye bir şeyin kalmadığını belirtti. Ligde en az şans tanınan Samsunspor'un Eskişehir'i çok net bir skorla yendiğini, Karabükspor'un Fenerbahçe karşısında zorlanmadan kazandığını hatırlatan Sağlam, "Biz de ligin dinamik takımlarından bir tanesini kendi evinde yendik. Dolayısıyla her hafta değişik bir görüntü, değişik bir tablo ortaya çıkıyor. Bu yüzden de her takım için her maç önemli. Ligde çok sürpriz şeylerde olabilir düşüncesindeyim. Şu anda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un altındaki takımların hepsinin, 35 puanlı Orduspor da dahil buna, herkes risk altında. 8 hafta kala herkesin en azından 3 maç kazanır hale gelmesi lazım ki, bu sıcak bölgeden çıkabilsin diye düşünüyorum" dedi.
 
Hafta sonu karşılaşacakları lider Galatasaray'ın, ligin tartışmasız diğer takımlara göre en iyi futbol oynayan takımı olduğunu kaydeden Sağlam, "Buna ilaveten şu anda keyif veren İstanbul Büyükşehir Belediyespor takımını görüyorum açıkçası. Büyükşehir Belediyespor, ne yaptığını bilen bir görüntü veriyor. Dolayısıyla ligin kaderini çizecek takımlardan biri Galatasaray diğeri İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dur. Galatasaray yenilmeyecek bir takım değil. Biz eğer kendimiz gibi oynamayı becerdiğimizde zaten
sorunumuz kalmıyor. Özellikle sakatlıkların iyileşmesi, Ben Yahıa'nın dönmesi, 2-3 adamın bile aramıza katılması takımdaki görüntüyü tamamen değiştirdi. Dolayısıyla biz bu sıkıntıları yaşamamış olsaydık, şu anda farklı şeyler konuşuyor olurduk. Maalesef olmadı. Ama bundan sonra yukarı çok uzak değil aslında, Galatasaray karşısında galip gelmeyi başarabilirsek haftaya çok daha farklı şeyler konuşuyor olabiliriz" diye konuştu.
Sağlam, sakatlıkları süren Tonia Tisdell ile Erdal Kılıçaslan'ın Galatasaray maçında oynayamayacağı gibi sonraki Trabzon maçında da oynamalarının mümkün görünmediğini dile getirerek, şöyle devam etti: "Şu anda sakatlıkların iyileşmesi ile kadro kurma sorunumuz kalmadı diyebilirim. Zurita, Hakan, Erman, İbrahim Kaş'ın, Nobre'nin sakatlıklarının iyileşmesi, artı Ben Yahıa'nın gelmesi neredeyse yarım takım transferi gibi oldu bizim için. Başka takımlar ara transferde iyi transferler yapıp güçlerine güç katarken, bizim ise eksiklerimizin dönmesi bize transfer gibi oldu."
Editör: Barış Köksal