İBRAHİM KIZIL / ÇUKUROVA EXPRES
Mersin iş dünyasının tanınmış isimlerini bir araya getiren Lamos Rotary Kulübü, bu yıl ilki düzenlenen ‘Meslekte Hizmet Onur Ödülü’nü, Mersin’in Süper Lig temsilcisi olan Mersin İdman Yurdu’nun Teknik Direktörü Nurullah Sağlam’a verdi. 

20. Cadde’de Restaurantta yönetim kurulu üyelerinin katılımında gerçekleşen törende konuşan Lamos Rotary Kulübü Başkanı Gülçin Hazar, rotary kulüplerinin iş ve meslek dünyasında yer alan kişilere ev sahipliği yaptığını ifade ederek, “Biz dünya ülkeleri arasında iyi niyetli anlayışlı karşılıklı olarak gerçekleştiren ender sivil toplum kuruluşlarından birisiyiz. Bizim gibi hizmet amacı ile birleşmiş iş ve meslek anlamında karşılıklı dostluk anlayışı ve barışı gerçekleştirecek projeler yaparız” dedi. Nurullah Sağlam’ın gençlere örnek olduğunu kaydeden Başkan Hazar, çalışmalarından dolayı Sağlam’a teşekkür etti. Başkan Hazar’ın konuşmasının ardından ödülü almak üzere Teknik Direktör Sağlam ve Lamos Rotary Kulübü Yönetim Kurulu Üyesive MİY eski Yöneticisi Murat Altındere kürsüye geldi.
Sağlam: Sosyal projelerde üzerime düşeni yapmaya hazırım
Tören esnasında konuşma yapan Sağlam, Lamos Rotary Kulübü’nün kendisine çok yakın olduğunu kaydederek, Lamos Rotary Kulübü ile birlikte Gaziantep’te bulunan Onkoloji Hastanesi’nde tedavi gören hasta yakınlarının konaklayabileceği 350 yataklı bir tesis projesine ortak olarak başladıklarını söyledi. Projenin aynısının mersinde yapılması gerektiğini düşündüğünü söyleyen Sağlam, “MİY’in ilk yarıda ortaya koyduğu performans ikinci yarıda da devam etseydi daha çok boş zamanımız olabilirdi. Bu nedenle Gaziantep’te yer alan projenin aynısını Mersin’de de yapacaktık. Ama şu an gece gündüz takımımızı daha üst seviyelere çıkarmak için çalışıyoruz” şeklinde konuştu. MİY’in riskli bölgeden biraz uzaklaşması halinde çalışmalara tekrar başlanacağını kaydeden MİY Teknik Direktörü Sağlam, “Projenin benim ile alakalı olan kısmı çok uzun sürmez. Herhangi bir sosyal projede bir etkinlik olursa üzerime düşeni yapmaya hazırım” ifadelerini kullandı.

Altındere: Sağlam, takıma ivme kazandırdı
Sağlam’ı, Rotary Kulübe öneren ve Mersin’e yaptığı hizmetlerin ödüllendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Yönetim Kurulu Üyesi Murat Altındere ise, MİY’in uzun zamandır süper lig özlemi çektiğini dile getirerek “Nurullah Sağlam takıma yeni bir ivme kazandırdı. Mersin çok gelişmiş bir kent olmasına rağmen takımımız hiç hak etmediği alt liglerde mücadele ediyordu. Nurullah Sağlam, takımı Süper Lig’e taşımanın yanı sıra takımımızın ligde kendisine yakışır bir şekilde mücadele etmesini de sağladı. Sağlam takımın birçok sıkıntısını kendi çabası ile sonlandırma girişiminde hocama çalışmalarından dolayı teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.  

Editör: Barış Köksal