Adnan Menderes Bulvarı sahil kesimindeki Barış Meydanı'nda bir araya gelen Greenpeace gönüllüleri, 11 Mart'ta Fukuşima'nın yıldönümünde gerçekleşecek etkinliği Berkin Elvan'ın ölümü nedeni ile ertelenmişti. Ertelenen etkinlikte gönüllüler hem resim sergisi açtılar hem de solar enerji panelleriyle çalışan ve üstünde 'Fukuşima ders olsun, enerjimiz temiz olsun' yazılı ışıklı tabelayı kurdular. 
Etkinlikte kurulan solar enerji paneliyle ilgili bilgi veren Greenpeace Mersin gönüllülerinden Semih İğneci, "Greenpeace Mersin temiz enerjiye dikkat çekmek için solar enerji panellerini Barış Meydanı'na kurdu. Solar enerji dünyada geleceğin enerjisi olarak tarif edilen bir enerji sistemi. Solar enerji solar panellerle elde ediliyor. Ancak bakın güneşle değil ışıkla çalışır. İki panel 12 voltluk aküleri doldurur. 12 voltluk akülerden aldığımız enerjiyi 220 volta yükselterek evimizde ya da iş yerimizde, fabrikamızda her şeyde kullanabiliriz. Maliyeti nükleer enerjinin yanında neredeyse oyuncak gibi kalır. Bu kadar iyi bir enerjiyi tercih etmemiz bizim ve gelecekteki çocuklarımız, torunlarımız için çok daha iyi bir imkan sağlar" dedi.
Greenpeace Mersin Yerel Koordinatörü Cem Kapukaya ise, Fukuşima'da yaşanan felaketin üzerinden 3 yıl geçtiğini hatırlatarak, "Hala etrafa radyasyon yayılmaya, insanlar evlerinden uzak yaşamaya devam ediyor. 160 binin üzerinde insan evlerini terk etmek zorunda kaldı ve nükleer endüstri gerekli tazminatları vermedi. Felaketin ardından binlerce çocuk, ömürleri boyunca maruz kalacakları radyasyona çok kısa bir sürede maruz kaldı. Rüzgar ve güneş potansiyeli açısından Avrupa'da bir numara olan Türkiye'de böylesi riskli bir yatırıma girilmesi anlaşılır gibi değil. Ömrü yaklaşık 40 yıl olan bir nükleer santralin etkileri milyonlarca yıl devam ediyor. Nükleer santral, çocukların ve gelecek nesillerin geleceğiyle oynanan bir kumar" diye konuştu.
Editör: Barış Köksal