Mersin'in Silifke ilçesinde jandarmanın düzenlediği operasyonda 19 yabancı uyruklu hayat kadını ile bu kadınları erkeklere pazarladıkları öne sürülen 3 kişi yakalandı.
 
Edinilen bilgiye göre, Gürcistan'dan 15 bin dolar ile 20 bin dolar karşılığında Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Narlıkuyu Beldesindeki bazı otellere getirilen hayat kadınlarının telefon irtibatıyla erkeklere pazarlandığı şeklindeki duyumlar üzerine uzun süreli bir çalışma başlatan jandarma, sabaha karşı iki ayrı noktaya eş zamanlı operasyon düzenledi.
 
Gerçekleştirilen operasyon sonunda Gürcistan uyruklu 19 hayat kadını ve kadınları pazarladığı ileri sürülen Hakan K. (42), Mehmet Z. (44) ve Turgay D. (40) gözaltına alındı. Gözaltına alınan kadınlar, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Silifke Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.
 
Yaşları 18 ile 25 olan Gürcistan uyruklu kadınların bazılarının öğretmen, avukat ve mühendis oldukları geceliği 500 ve 1000 TL'ye pazarlandıkları öğrenildi.
 
Gözaltında bulunan kadınlar sınır dışı edilmek üzere Mersin Yabancılar Şubesine gönderilirken, Hakan K. (42), Mehmet Z. (44) ve Turgay D. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak Silifke Kapalı Cezaevine konuldu.
Editör: Barış Köksal