Mut Belediye Toptancı Hali Sebze Meyve Komisyoncular Derneği Başkanı Mehmet Ali Acar, bu yıl ilçe genelinde 14 bin dönüm araziden yaklaşık 25 bin ton erik rekoltesi gerçekleştiğini belirten Acar, "Erik üretimi genelde Kıravga, Aşağı Köselerli, Elbeyli, Fakırca, Haydar, Hisar, Irmaklı, Kadıköy, Köselerli, Yukarı köselerli, Barabanlı, Evren, Kelceköy, Kurtsuyu ve Hamam köylerinde ağırlıklı olarak yapılıyor. Mut eriği, kalitesi, görünümü, sulu ve lezzetiyle tüketiciler tarafından yoğun talep gördü. 3 liradan sezonu kapanan erikten Bu yıl 25 bin ton rekolte oldu" dedi.
Bu yıl kalitesi ve görünümüyle eriğe taleplerin çok olmasının üreticiyi mutlu ettiğini belirten Acar, sözlerine şöyle devam etti: 
"Mut'un mikro klima iklim özelliğe sahip olması dolayısıyla burada yetişen ürünlerin ayrı bir tadı, lezzeti ve görünümü var. Bu yıl ilçenin bereket yılı. Erik sezonu başladığında kilosu 3 ila 5 liradan alıcı bulurken şuan sezonu 3 lirayla kapandı. Üretici bu yıl kalite erik üretmenin karşılığını fazlasıyla aldı. Yaklaşık 25 bin ton erik rekoltesi oldu.”
Emeğinin karşılığını fazlasıyla aldığını söyleyen üretici Halil Orak, "Bu yıl emeğimizin karşılığını fazlasıyla aldık. Erik ilk hasadındaki fiyatını sonuna kadar korudu" diye konuştu.
Editör: Barış Köksal