Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği'nde cumartesi günü yapılacak olan genel kurul öncesinde açıklama yapan MESİAD Disiplin Kurulu Başkanı Av. Murat Altındere, 'MESİAD çok köklü, ticaret ve sanayide öncü bir kent olan Mersin'in önemli bir derneği. Kentte şu anda MEGİAD ile birlikte sivil toplum kuruluşları arasında lokomotif görevi gören, yol gösterici bir STK'dır. Sadece Mersin değil, Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlayan işadamlarından oluşan bu dernekte yaşanan seçim süreci büyük önem arz ediyor' dedi.

BU SEÇİM ÇOK ÖNEMLİ
Genel kurulun yerel seçim sürecine denk gelmesinin yeni seçilecek başkan ve yönetim kurulunun önemini daha da arttırdığını sözlerine ekleyerek konuşmasını sürdüren Av. Murat Altındere, 'MESİAD Başkanlık seçimi, içerisinde bulunduğumuz yerel seçim döneminden dolayı eskiye nazaran daha da önem arzetmektedir. Bence bu dönemde MESİAD'ın iş dünyası ve kurumsal kimliğini temsil edebilecek ve gerektiği yerlerde iş dünyası adına baskı unsuru olabilecek, iş dünyasına yakın, iş adamlarının sıkıntılarına hakim ve MESİAD Başkanlık kriterlerine sahip birinin seçimleri kazanması gerekmektedir' dedi.

BAŞARILAR DİLEDİ
Mevcut adaylar değerlendirildiğinde MESİAD Başkanlık kriterlerine en yakın ismin Coşkun Doğmuş olduğunu ifade ederek sözlerini sürdüren Av. Murat Altındere, 'Coşkun Doğmuş ile birlikte MESİAD temsiliyetini arttırıp, ciddi projeler ile kente hizmet vermeye devam edecektir. Coşkun Doğmuş ve kuracağı ekibin MESİAD'a büyük güç katacağına eminim' dedi. MESİAD'ın öneminin bir kez daha ortaya çıktığı şu günlerde yapılacak olan seçimlerde kim ipi göğüslerse göğüslesin seçilemeyen adayın da seçilene destek vereceğinden kuşkusunun olmadığını söyleyen Altındere, 'Her iki adayımıza da başarılar diliyorum' dedi.
Editör: Barış Köksal