Mersin'in merkez Mezitli ilçesine kurulması planlanan Batı Arıtma Tesisi'nin temelinin 2012 yılı içerisinde atılacağı belirtildi.
 
Mezitli Belediyesi Kent Konseyi toplantısı, Belediye Başkanı Uğur Yıldırım başkanlığında yapıldı. Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü Kamil Ülgen'in de arıtma tesisi ile ilgili bilgi vermek üzere katıldığı toplantının açılışında konuşan Yıldırım, Doğu Arıtma Tesisi'nin yapıldığı gibi Batı Arıtma Tesisi'nin de yapılacağını, bunun için 2011 bütçesine belirli bir ödenek ayrıldığını söyledi. Kamil Ülgen ise, Kandak deresi hizasında, 70 bin metrekarelik bir alanda 30 bin metreküplük tesisin yapım çalışmalarına bu yıl içerisinde başlanacağını, çok büyük bir sıkıntı olmazsa 2014 yılı sonunda da hizmete gireceğini belirtti. Ülgen, “Bizler uzun zamandır böyle bir görüşmeyi istiyorduk, hakikaten iyi oldu. Biz Mezitli'ye yapılacak arıtma tesisi için ilgili müteahhidin zamanında yetiştirememesi nedeniyle, sorunlar yaşadık. AB İmar ve Kalkınma Bankası şartlarına göre tesisi yapacağız” dedi.
 
Mersin Büyükşehir Belediyesi sınırları genişledikten sonra iki arıtma tesisi yapmaya karar verdiklerini anlatan Ülgen, "Bunlardan biri Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi diğeri Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi idi. Biz bu iki tesisin ihalesine çıkarken iki arıtmanın birden yapılmasını sağlayacak çalışmaları hazırlamıştık. Ancak ihaleyi alan firmanın iflas etmesi sonucunda işi zamanında bitirememesi ve Mezitli Atıksu Arıtma tesisinin arsa kamulaştırmasında yaşadığımız sıkıntılar nedeniyle bu tesisin yapımını ilk ihalemizde gerçekleştiremedik. Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi ile ilgili kredi konusunda bir banka ile ön anlaşmayı imzalayıp görüşmelerde son aşamaya gelmiş bulunmaktayız” diye konuştu.
 
Modern anlamda altyapıları tamamlanmış marka şehir oluşturmak için gece gündüz çalıştıklarını dile getiren Ülgen, şöyle devam etti; "Biz 17 milyon euro krediyi İller Bankası vasıtasıyla Dünya Bankası'ndan Mezitli içme suyu şebekesinin iyileştirmesi için aldık. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Macit Özcan, bu paranın daha acil olarak gördüğü Tece, Davultepe, Kuyuluk ve Çiftlik mahallelerinin kanalizasyon şebekesi için harcanması talimatını vermesi üzerine bu talebimizi Dünya Bankası'nın da görüşüne sunmak için çalışmalarımızı yaptık ve onayını aldık. Şu anda ihale süreci devam etmektedir.”
 
"MEZİTLİ SAHİLİNDEN RAHATLIKLA DENİZE GİRİLEBİLİR"
Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi'nin, ilçe için çok önemli bir yatırım olduğunu vurgulayan Ülgen, “Deniz suyu ölçüm değerlerinden çok güzel sonuçlar alıyoruz. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Macit Özcan, geçen yaz aylarında Mezitli sahillerinde denize girerek Mersin sahillerinin ne kadar temiz olduğunu göstermiştir. Mezitli terfi pompamızın yanına güzel bir plaj kazandıracağımızın müjdesini de buradan veriyorum. Ayrıca Mersin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından alınan deniz suyu ölçüm değerlerini Kültür Parkımızdaki Mersin İdman Yurdu Meydanı'nda tahsis ettiğimiz dijital LED ekranda düzenli olarak yayınlıyoruz” dedi.
Mezitli'deki içme suyunun Berdan Barajı'ndan temin edildiğini de kaydeden Ülgen, "Artezyen kuyularından içme suyu vermiyoruz. Bu kuyuları Mezitli Belediyesi'ne park bahçeleri sulaması için verdik. Mersin'in içme suyu Türkiye'nin en kaliteli içme sularından biridir. Ve de Mersin içme suyu en çok denetlenen içme sularından biridir. Sağlık İl Müdürlüğümüz her gün düzenli olarak kontrolünü yapmaktadır. Vatandaşlarımız içme sularını gönül rahatlığı ile içebilirler. Çukurova Bölgesi'nin en iyi laboratuarına sahibiz. Hizmet sınırlarımız içerisinde her noktadan numuneler alınarak analizlerimiz yapılmaktadır. Muhtarlarımız ve vatandaşlarımızın isteği halinde istedikleri her noktadan içme suyu numuneleri alarak analiz yapabiliriz. Suyumuzdan bu kadar eminiz” diye konuştu.
Editör: Barış Köksal