Mersin'de gece yarısı görevden döndüğü sırada kalaşnikoflu saldırıya uğrayan çevik kuvvet otobüsünün zırhlı olması nedeniyle can kaybı yaşanmadığı bildirildi.
Şevket Sümer Mahallesi'ndeki Siteler Polis Merkezi'nde görevlerini tamamlayan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı polisleri şubeye götüren servis otobüsü, dün gece saat 24.00 sıralarında Çiftçiler Caddesi'nde kimliği belirsiz 2 kişinin kalaşnikoflu saldırısına uğradı. Bir panzerin de eskortluk yaptığı otobüs, lastiği patlamasına rağmen şubeye ulaştı. Otobüste yapılan incelemede 13 adet mermi izine rastlanırken, aracın zırhlı olması nedeniyle olayda ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.
 
Olayın ardından sabah Çevik Şube Müdürlüğü'nü ziyaret eden Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz, birim amirleri ve polislerle toplantı yaptı. Ardından saldırıya uğrayan araçta inceleme yapan Öksüz, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Emniyet Müdürü Öksüz, "Bize düşen görev olayın faillerini en kısa sürede yakalayıp, adalete teslim etmek. Arkadaşlarımız olayın olduğu andan itibaren çalışmalara başladılar. Daha önceki olaylarda olduğu gibi failleri yakalayıp, adalete teslim edeceğiz" dedi.
 
Aracın zırhlı olduğunu ifade eden Öksüz, "Araç zırhlı olmasaydı daha kötü sonuçlar olabilirdi. Bu şehirde hepimize düşen görev soğukkanlı olmak. Bugün dünden daha iyi psikolojiye sahip olmak" diye konuştu.

Editör: Barış Köksal