Olcar, yaptığı açıklamada, Mersin'in sürdürülebilir kalkınma hedefi için turizmi seçmesiyle başlayan değişimin kente olumlu yansıdığına dikkat çekti. Mersin'deki yöneticilerin kentin gelişimini destekleyecek her türlü çalışmaya olan katkıları sayesinde turizmde, sokaktaki insanı hedef alan, onun ekonomik ve sosyal yönden zenginleşmesini sağlama çabalarında somut veriler elde edilmeye başlandığını ifade eden Olcar, "Şimdi sıra turizm sektörü başta olmak üzere Mersin iş dünyasında. Kentimizin seçkin bir turizm destinasyonu olarak küresel görünürlüğünü arttırmak artık bizlere düşüyor. Turizme bu kadar önem veren ve kentimizi destekleyen faktör varken Mersin'deki turizm firmalarımızın şikayet etme hakkı da kalmıyor. Artık yapmamız gereken kentin kalkınmasında turizmciler başta olmak üzere tüm sektör temsilcilerinin üzerine düşeni yapması" diye konuştu. Olcar, kentte ve bölgede turizmin gelişmesi için başta seyahat acenteleri olmak üzere sektörde faaliyet gösteren tüm hizmet sağlayıcıların desteğine ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Kruvaziyer başta olmak üzere turizmin tüm dallarında ciddi planlamaya ve güç birliğine ihtiyacımız var. Bu konuda önümüzdeki günlerde Sayın Valimizin yönetiminde yapacağımız genişletilmiş platform toplantısına tüm turizmcileri bekliyoruz. Çünkü yapılan çalışmalarda seyahat acenteleri için çok ciddi fırsatlar barındırıyor. Örneğin gemi firmalarından bazıları birlikte çalışmak için turizm acentelerimize eğitim vermek istiyor. Mersin kruvaziyer limanı olduğunda gemi firmaları da doğal olarak doğrudan kurs verdikleri acenteler ile çalışmayı tercih edeceklerdir. Yine, gelen turiste doğru yaklaşım ve ürün satımı konusunda esnaf odamızın desteğine ihtiyacımız var. Turizm Platformu olarak bizler haziran ayında Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile Mersin Deniz Ticaret Odası tarafından kentimizde düzenlenecek Akdeniz Liman Kentleri Kongresi'ne turizmcilerimizle birlikte katılacağız. Çünkü gemi firmalarının acentelerle bağlantısı için bu kongre çok önemlidir. Kongre sayesinde acentelerimiz firmalarla doğrudan ikili görüşme fırsatı yakalamış olacak” ifadesinde bulundu.
Mersin'in sürdürülebilir kalkınma hedefinde turizmcilere önemli sorumluluklar düştüğünü vurgulayan Olcar, şöyle devam etti; "Turizm sektörünün ekonomi açısından önemi büyüktür. Nitekim en çekici yönlerinden biri, kısa sürede ekonomik yararını göstermesidir. Nitekim bir turizm yatırımının getiri sağlamadan önceki hazırlık dönemi, diğer endüstrilerdeki yatırımlara oranla çok daha kısa süreyi ifade eder. Turizm etkili bir tanıtım kampanyasının ardından bir-iki yıl içinde döviz geliri sağlayabilen, gelir ve istihdam artışı oluşturabilen bir endüstri. Nitekim Miami Fuarı'nda kruvaziyer turizmi için yapılan çalışmaları anlatırken, kentimizin potansiyelini ve gerekli altyapı yatırımlarının tamamlanmış veya kısa sürede tamamlanabileceğini vurguladık. Firma temsilcileri de bu tezimizi onaylarken, en önemli sorunun kruvaziyer rıhtım olduğu vurgusunu yaptı."
Mersin'deki yöneticilerin kentin gelişmesini sağlayacak her türlü çalışmaya olan desteklerinin 'dünya kenti Mersin' hedefi için çok önemli bir dayanak noktası olduğunu ifade eden Olcar, "Nitekim bugün kazanılan başarıların arkasında, sokaktaki insanı hedef alan, onun ekonomik ve sosyal yönden zenginleşmesini sağlama çabaları yatıyor. Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu'nun istihdam, mesleki eğitim, altyapı gibi birçok farklı alanda bizzat içinde olduğu ve yön verdiği çalışmalar, turizmin gelişmesine ve yatırımların artmasına zemin hazırlıyor. Sadece kruvaziyer turizminin kente kazandırılması bile, cari tüketimle ilgili kasap, manav, bakkaliye, elektrik, boya, inşaat işçiliği, moda, spor malzemeleri, parfümeri, çiçekçilik, güvenlik hizmetleri, banka, sigorta, sağlık tesisleri, kuyumculuk gibi alanların olumlu etkilenmesi demektir" dedi.
Editör: Barış Köksal