Başkan Macit Özcan, yaptığı yazılı açıklamada, Berdan Barajı’nın Mersin’in yanı sıra Tarsus’un da içme suyu ihtiyacını karşıladığını ifade etti. Özcan, “Bu yıl kentimizin ve bölgemizin bol yağış alması dolayısıyla Berdan Barajı şu anda doluluk anlamında istenilen kapasiteye ulaşmış durumdadır. Mersin ve Tarsus’un içme suyu ihtiyacının karşılandığı Berdan Barajı’nda yaptığımız yerinde yatırımlar sayesinde, özellikle Mersinliler kaliteli içme suyu konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamamaktadır” dedi.
 
Dünya Bankası’ndan alınan kredi ile şehir içindeki yıpranmış ve çürümüş içme suyu borularının tamamını yenilediklerini kaydeden Özcan, yıpranmış borular yüzünden Berdan’dan gelen suyun yarıya yakınının toprağın altında kaybolduğunu, 600 kilometre uzunluğundaki boruları değiştirerek, kayıp-kaçak oranını büyük ölçüde azalttıklarını vurguladı. Berdan’dan merkez Mezitli ilçesine kadar 29 kilometre uzunluğundaki 2. isale hattını devreye sokarak, başta Mezitli olmak üzere birçok beldeyi Berdan suyuna kavuşturduklarını da anlatan Özcan, “Şu anda Mersin Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde bulunan 4 ilçe ve köylerin büyük bir kısmını Berdan içme suyuna kavuşturduk. Berdan’dan gelen su kalite bakımından da birçok ilin kullandığı sudan daha temiz ve kalitelidir. Ayrıca göreve başladığımız ilk yıllarda Mersin’de yüksek katlı binaların üst katlarına su çıkmıyordu. Ancak 2. isale hattını tamamladıktan sonra kente pompalanan su miktarı fazlalaştı ve üst katlarda yaşayan vatandaşlarımız artık böyle bir sorun yaşamamaktadır” ifadelerini kullandı.
 
MESKİ bünyesinde içme suyuna yaptıkları yatırımları da aktaran Özcan, kentin değişik bölgelerinde toplam 63 bin tonluk 6 adet su deposu yaptıkları bilgisini verdi. Bu depolardaki suyun, olağanüstü bir su sıkıntısında Mersin’in 1 aylık su ihtiyacını karşılayacak kapasitede olduğunun altını çizen Özcan, suyun böylesi bir durumda kullanılmak üzere bekletildiğini belirtti. İçme suyuyla ilgili hiçbir problemleri olmadığına vurgu yapan Başkan Özcan, “Ancak yine de vatandaşlarımızın su kullanımında dikkat etmeleri gereken kurallar var. Her ne kadar suyumuz bol olsa da suyu gereksiz yere kullanmayalım. Bu hem bütçemize hem de ülke ekonomisine zarar verir” dedi.
Editör: Barış Köksal