Çalışmalar ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, “Sinekle mücadelesine aralıksız devam eden birimlerimiz, bünyemize kattığımız 21 adet çift kabin pikap, 26 adet ULV, 1 adet termal fog, 2 adet mistblower, 4 adet pulvarizatör, 50 adet sırt pompası, 16 adet el sisleme cihazı ve teknik personel ile çalışmalarına daha da hız vermiştir.” dedi.
 
Amaçlarının, Mersin halkına sivrisinek ve her türlü haşerattan uzak rahat bir yaz geçirmek olduğunu belirten Başkan Macit Özcan, “Kış ayları süresince köprü altları, dere kenarları, rögar ve depo gibi kışlaklara çekilen sineklerin tespit edilen alanlarında, belirli periyotlarla larva ve uçkun mücadelesi yapıldı. Belirlenen jit alanlarında uygun aralıklarla, yeterli dozlarda ilaçlama yapılarak, sivrisineklerin çoğalmaları önlendi. Fakat bunlara karşın yine de üreme olma ihtimali olan bölgelerde ilaçlama çalışmalarımız devam etmektedir.” diye konuştu.
 
Yapılan çalışmaların, Mersin mücavir alan sınırları içerisinde Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluluğunun olduğu yerleşkelerde bulunan bodrum, gölet, akarsu civarı, kanalizasyonlar, yağmur suyu kanalları, rögarlar, küçük su birikintileri, jit alanlarında larva ve pufa mücadelesi şeklinde gerçekleştiğini ifade eden Başkan Macit Özcan, “Uçkun mücadelesi için de gerekli tüm alt yapı hazırlanmış olup, zamanı geldiğinde etkin bir şekilde mücadele yapılacaktır. Takviye ettiğimiz araç ve teknik personelle yapılan bu çalışmalar neticesinde, inşallah önümüzdeki yaz halkımız, sivrisineklerin ve benzeri haşerelerin yarattığı bir sıkıntıyla karşılaşmayacak. Görev yetki ve sorumluluğumuz bünyesinde, yaz mevsiminde her 2 mahalleye bir araç düşecek şekilde yoğun ilaçlama çalışmaları yapılacaktır.” şeklinde konuştu.
Editör: Barış Köksal