İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda BDP'lilerin 20 Mart'ta yapmak istediği Nevruz Bayramı kutlamasına valilik tarafından izin verilmedi. Buna rağmen Nevruz Tertip Komitesi tarafından mahallelerde bildiri dağıtılarak, vatandaşlar 20 Mart'ta yapılacağı açıklanan kutlamalara çağırıldı. Polis bugün izinsiz kutlamalara katılmak isteyenleri engellemek amacıyla Tırmıl Sanayi Sitesi yanındaki miting alanı girişine barikat kurarak, geçişlerine izin vermedi.
 
Şevket Çınar Mahallesi'ndeki BDP Akdeniz İlçe Teşkilatı önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup da miting alanına gitmek istedi. Aralarında BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ile İl Başkanı Musa Kulu'nun da bulunduğu grubu polis dağılmaları konusunda uyardı. Daha sonra Milletvekili Kürkçü, polisle görüştü. Üç kez yapılan uyarılara rağmen dağılmayan gruba polis müdahale etti. Grubun taşla karşılık vermesi üzerine polis, gruba gaz bombası ve tazyikli suyla müdahalede bulundu. Polis müdahalesiyle dağılan kalabalık, küçük gruplara ayrılarak sokak aralarında korsan gösteriler düzenlemeye başladı.
 
Mersin Emniyet Müdürlüğü de yoğun güvenlik önlemleri aldı. Takviye amacıyla Gaziantep ve Kilis'ten polis ekipleri Mersin'e gelirken, Adana'dan gelen polis helikopteri de havadan gözetleme yaptı.
Editör: Barış Köksal