Mersin'de 2 kardeşin çakmakla oynarken çıkardığı yangında, baba ve 2 oğlu yanarak yaralanırken, anne dumandan zehirlendi.
 
Olay, merkez Yenişehir ilçesi Fuat Moral Mahallesi 28113 sokakta bulunan iki katlı evin üst katında meydana geldi. İddiaya göre, TIR şoförü baba Okan Doruk'un (35) yatak odasında uyuduğu, anne Mihriban Doruk'un da (34) balkonda çamaşır astığı sırada evde bulunan Ahmet (5) ve Mazhar Efe (4) adlı kardeşlerin çakmakla oyunu sırasında yangın çıktı. Evin yatak odasında çıkan yangın bir anda büyüyerek tüm odayı kapladı. Alevlerin arasında kalan baba ve 2 çocuğu feci şekilde yanarken, çocuklarını kurtarmaya çalışan anne Mihriban Doruk da dumandan zehirlendi. Yaralılar, çevreden yetişenlerin yardımıyla evden çıkarılırken, yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
 
Yangında yaralanan baba Okan Doruk ile dumandan zehirlenen anne Mihriban Doruk Mersin Devlet Hastanesi'ne, vücutlarında birinci derecede yanıklar oluşan Ahmet ve Mazhar Efe kardeşler ise Özel Forum Yaşam Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumları ağır olan yaralılardan Mazhar Efe Doruk, buradaki ilk müdahalenin ardından Adana Balcalı Hastanesi'ne sevk edildi. Baba Okan Doruk'un ise Mersin Sağlık Müdürlüğü 112 Komuta Merkezi'nin girişimleri ile havayoluyla Ankara Numune Hastanesi'ne sevk edileceği belirtilirken,
diğer çocuk için de başka hastanelerde yer arandığı belirtildi.
 
Öte yandan, yangının meydana geldiği evde polis ve itfaiye ekipleri inceleme yaparken soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
Editör: Barış Köksal