Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü bağlantısı Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Mersin Limanı'nda bir konteynırda yapılan aramada, 3 bin 442 adet kaçak cep telefonu ile 39 bin 750 adet geciktirici sprey ele geçirildiği bildirildi.
 
Açıklamaya göre, Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda Çin'den gemiyle Mersin Limanı'na getirilen bir konteynır, X-Ray Araç ve Konteynır Tarama Sistemi'ne sevk edildi. Konteynırda yapılan tarama sonucunda, konteynır içerisinde koli bandı olarak beyan edilen eşyalar arasında gizlenmiş kaçak eşyalar bulunduğunun belirlenmesi üzerine, Bölge Müdürlüğü ekiplerince arama yapıldı. Aramada, koli bandı kutularının bulunduğu paletler arasına gizlenmiş kutularda Sağlık Bakanlığından herhangi bir izin alınmamış çok sayıda cinsel içerikli sprey ve kaçak cep telefonu ele geçirildi.
 
Konteynırda yapılan sayım sonucunda ele geçirilen kaçak malzemeler, "bin 108 karton kutuda toplam 39 bin 888 adet koli bandı, 265 karton kutuda toplam 39 bin 750 adet, 45 cc'lik erkekler için geciktirici sprey, 3 bin 442 adet muhtelif marka ve modelde bataryasız cep telefonu, muhtelif marka ve modelde 3 bin 247 adet cep telefonu bataryası, 20 adet cep telefonu kulaklığı ve 187 adet cep telefonu kılıfı" şeklinde sıralandı.
 
Açıklamada, yurda kaçak olarak sokulmaya çalışılan ve sağlığa uygun olup olmadığı ile ilgili olarak herhangi bir birimden izin ve sertifikası olmayan cinsel içerikli spreyler ile kaçak cep telefonu ve aksesuarlarının toplam piyasa değerinin 3 milyon TL'yi bulduğu ifade edilirken, olayla ilgili soruşturmanın Mersin Cumhuriyet Savcılığının talimatları doğrultusunda sürdüğü bildirildi.
Editör: Barış Köksal