Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Dinçer, yazılı bir açıklama yaparak Türk dünyası ve İslam aleminin mübarek Ramazan ayını kutladı. Birlik olarak Ramazan ayında Mersin İl Müftülüğü’nün katkılarıyla kentin en büyük iyilik hareketini başlattıklarını belirten Dinçer, “Mersin esnafı kucağını yetimlere açıyor. ‘Bir Yetim Güldür” projemizle vatandaşlarımızı ihtiyacı olan yetimlerle buluşturacağız” dedi.

Yetimlerin yardıma, vatandaşların ise hayırlı bir amaca ihtiyacı olduğunu vurgulayan Dinçer, “Bir tarafta yardıma muhtaç yetimlerimiz, diğer tarafta yardımlarının hedefine ulaşmasını isteyen vatandaşlarımız. Bu ikisini buluşturma düşüncesiyle projemizi hayata geçirdik. İl Müftülüğümüzce tespit edilen yetimlerimiz, kurumumuz aracılığıyla vatandaşlarımızla buluşturulacak. Yetimlere katkı sunmak isteyen tüm hemşehrilerimiz 0324 2389400 numaralı telefondan bizlere ulaşarak bölgesindeki yetime dilediği oranda katkıda bulunabilir” ifadelerini kullandı.

Ramazan ayı dolayısıyla başlattıkları “Bir Yetim Güldür” projesi kapsamında 4 merkez ilçedeki bütün camilerin kapılarına hazırlanan proje afişlerinin Müftülük kanalıyla asılacağı bilgisini veren Dinçer, kentin belirli noktalarına da dev afişler yapıştırılacağını dile getirerek, “Tüm hayırsever vatandaşlarımızı projemize destek olarak yetimlerimize sahip çıkmaya bekliyoruz” çağrısında bulundu.
Editör: Barış Köksal