Toroslar Belediyesi, Mersin Rotary Kulübü ve Toroslar İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ev kadınlarının kişisel gelişimlerine yönelik hazırlanan EVKA Projesi (Ev Kadınları Eğitimi) devam ediyor. Proje kapsamında TORTEK bünyesinde eğitim gören kadın kursiyerlere, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Muhsin Sırım tarafından ‘Kadın Sağlığı’ konusunda bilgiler verildi. Toroslar Belediyesi Konferans Salonu’nda verilen seminerde Dr. Muhsin Sırım, özellikle kadınlarda görülen kanser hastalıklarının tedavisi, alınması gereken önlemler ve tedavide uygulanan yöntemler hakkında bilgiler verdi. Kadınların, rahatsızlıklarının farkına varabilmeleri için mutlaka kendilerini, vücut düzenlerini tanımaları gerektiğinin altını çizen Dr. Sırım, kadınların bilgilendirilmesi ve düzenli kontrollerinin yapılmasının sağlanması amacıyla gerçekleştirilen eğitim seminerine katkı sunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.
 
Seminer sonrasında, Mersin Rotary Kulübü 2011-2012 Dönem Başkanı Serhat Kaya’nın eşi Özlem Kaya, projeye katkı sunan Dr. Sırım’a bir teşekkür belgesi takdim etti.
Girişimcilik, aile içi iletişim, sağlık ve hukuk gibi temel konularda eğitimlerin verildiği seminerlerle ilgili açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise proje ile kadının aile içinde ve toplumdaki yerini güçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi. Sağlığı her zaman ön planda tuttuklarını belirten Tuna, “Kadınların eğitimi toplumun eğitimi açısından bizim için çok önemlidir. Eğitimli kadın üretici bir hale gelecek, kendine, çocuklarına ve topluma daha faydalı bir birey olacaktır” dedi.
Editör: Barış Köksal