Mersin'de bölücü terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın yakalanış yıldönümü olan 15 Şubat öncesi eylem hazırlığı içinde oldukları ve aralarında araç kundaklama olaylarına da karışanların bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.
 
Edinilen bilgiye göre, bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin yıldönümünde sansasyonel eylem hazırlığı içinde oldukları belirlenen terör örgütü yandaşlarına yönelik çalışma başlatan Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, dün gece ve bu sabaha karşı önceden belirlenen adreslere operasyon düzenledi. Özel Harekat timlerinin de katıldığı operasyonlarda aralarında daha önceden çeşitli tarihlerde araç kundaklama olaylarına da karıştıkları belirlenen 10 kişi gözaltına alınırken, şüphelilerle ilgili soruşturmanın sürdüğü, gözaltı sayısının artabileceği ifade edildi.
 
Öte yandan, dün Hal Mahallesi'nde bir eve düzenlenen operasyonda ele geçirilen 27 adet el yapımı bombanın görüntüleri basına dağıtıldı. Bombaların kola kutuları içerisinde çivi ve bilyelerle güçlendirilerek hazırlanmış olması ve ucuna da birer ateşleme fitili yerleştirilmiş olması dikkat çekti. Aynı bombaların Mersin'de daha önce üç kez kullanılmak istenirken örgüt yandaşlarının elinde patladığı belirtildi. Ele geçen bombaların 15 Şubat tarihinde örgüt yandaşları tarafından sokak eylemlerinde kullanılmak üzere hazırlandığı kaydedildi.
Editör: Barış Köksal