Burak Karataş / Özel Haber
 
Mersin İl Genel Meclisi’nde dün kıran kırana bir tartışma yaşandı.. Serhan Antalyalı ve yedi üye tarafından ‘İçel Sanat Kulubü’nün yenilenen binasının teşrifat ve donanımını gerçekleştirmek üzere ihtiyaç duyulan malzemelerin temini için’ verilen önerge sırasında tansiyon yükseldi..
 
Önergenin okunmasının ardından ilk bombayı BDP’li Meclis Üyesi İbrahim Akyol patlattı.. Akyol, mikrofonunu açarak internetten canlı yayınlanan mecliste ‘Sanat Kulübü ne iş yapar ki.? Biri bana anlatsın, ben bilmiyorum’ diye sordu.
 
Bunun üzerine İçel Sanat Kulübü ile ilgili bilgi veren CHP’li Ali Erdinç, ‘Gerekirse İçel Sanat Kulübü Başkanı arkadaşımız gelsin buraya hizmetleri ile ilgili bilgi versin’ dedi.
 
Gül: Hukuk ne diyorsa o yapılmalı
AK Partili İbrahim Gül ise, ‘Biz daha önce de bu tür konularda fikir beyan ettik.. Bu tür derneklere yardım yapılıp yapılamayacağı hususunda hukuken problem olup olmadığına komisyon raporlarına bakarak karar vermemiz gerek’ dedi.
 
Öneri, Kültür ve Turizm Komisyonu’na havale edilirken, aradan bir süre geçtikten sonra AK Partili İbrahim Gül’ün önergesi okundu.. İbrahim Gül, önergesinde ‘Yörükler Derneği’nin teşrifatı için İl Genel Meclisi’nin yardımda bulunmasını isteyince ortalık karıştı..
 
Antalyalı: Aradan 3 saat geçmeli
İlk tepki bir önceki önergeyi hazırlayan CHP’li Serhan Antalyalı’dan geldi.. Antalyalı; ‘Biz daha biraz önce sayın İbrahim Gül’ün yaptığı konuşmayı unutmadık.. Üzerinden en az 3 saat geçmeli ki bu konuşmayı unutalım; İçel Sanat Kulübü için desteğe karşı çıkan Sayın Gül şimdi çıktı Yörükler Derneği’ne yardım istiyor’ dedi.
 
Nacar: ‘Gül’dürüyor beni
Mecliste gülüşmeler yaşanırken, CHP’li Cem Nacar’ın konuşması ortamı bir anda gerdi..
 
CHP’li Cem Nacar, konuyla ilgili Meclis Başkanı Halil Ünal’dan söz alınca herkes önerge ile ilgili konuşacak sandı.. Fakat, Cem Nacar önerge ile ilgili hiç alakası olmayan bir konuşma yaptı ve geçtiğimiz hafta Çukurova Expres Gazetesi’nde manşette yayınlanan İbrahim Gül’ün, gazetemize verdiği ‘Cem Nacar haddini aşıyor’ demecini kastederek, ‘Basından takip ediyorum açıklamalarını; soyadı gibi güldürüyor beni. Bu tutumu, İbrahim Gül’e yakışan bir tutum değil’ dedi. Cem Nacar, önerge ile ilgili ise ‘İşi sulandırmasın’ demekle yetindi.
 
Son olarak konuşan İbrahim Gül ise, ‘Cem Bey’i dinleyince şaşırıyorum. Konuyu istismar edip meclis gündemine getiriyorlar. Biz bu önergeyi vererek işi sulandırmak istemiyoruz, aksine hukuken mümkün olmadığını göstermek istiyoruz. Veriliyor ise hepsine verilsin diye önerge verdik’ dedi.
 
 
İçel Sanat Kulübü’nün ne yaptığını bilmeyenler ve öğrenmek isteyenler için yayınlıyoruz…
 
İçel Sanat Kulübü, 1989 yılında, Mersin'de yaşayan ve kent yaşamına duyarlı çalışmalar yapan bir grup sanatsever tarafından ve kurucu başkanlığını Semihi Vural'ın yaptığı, dernek statüsünde oluşturulan bir Sivil Toplum Kuruluşudur. Aynı zamanda; Kamu Yararına Çalışan Dernek Statüsü 'ne geçmek için çalışmalarımız devam etmektedir.
 
Amacı, Mersin içindeki sanat, kültür ve bilim üreten kişi ve kurumların üretimlerini kitlelere ulaştırmak, yaymak ve çoğaltmak olarak özetlenebilir. Mersin İli içinde oluşan Sanat Kültür ve Bilim etkinliklerini; kendi üyeleri, tüm Mersinli ve ulusal düzeyde sanatseverlere sunar. Tüm etkinliklerimiz; dernek bütçesini zorlamadan, kaynak yaratılarak, kentimizde sanata ve kültüre duyarlı kişi ve kuruluşların katkıları ile gerçekleştirilmektedir. Sanat ve kültüre olduğu kadar, bilimin, çevrenin ve düşüncenin güzelliğine ve aydınlığına inanan İçel Sanat Kulübü, günümüzde bütün dünyada tartışılan ve önem verilen, Sivil Toplum Örgütleri olgusunu yaşayan ve yaşatan bir gönüllüler ordusu olarak çalışmalarını sürdürüyor. (İçel Sanat Kulübü İnternet Sitesi’nden alınmıştır)
Editör: Barış Köksal